29 Nov 2013

Cora Carmack - Faking It alebo upratovanie v duši

Autorka: Cora Carmack
Originálny názov: Faking It
Séria: Losing It, diel druhý
Goodreads: 4,02
Mackenzie “Max” Miller has a problem. Her parents have arrived in town for a surprise visit, and if they see her dyed hair, tattoos, and piercings, they just might disown her. Even worse, they’re expecting to meet a nice, wholesome boyfriend, not a guy named Mace who has a neck tattoo and plays in a band. All her lies are about to come crashing down around her, but then she meets Cade.

Cade moved to Philadelphia to act and to leave his problems behind in Texas. So far though, he’s kept the problems and had very little opportunity to take the stage. When Max approaches him in a coffee shop with a crazy request to pretend to be her boyfriend, he agrees to play the part. But when Cade plays the role a little too well, they’re forced to keep the ruse going. And the more they fake the relationship, the more real it begins to feel.

Vo väčšine kníh nájdete bad-boya, do ktorého sa zaľúbi nevinné dievča a on jej nebude hodný a tak sa budú naťahovať, až kým, samozrejme, neskončia spolu. Tu je to naopak.

Max je tvrdé dievča, jej ohnivé vlasy spozorujete na kilometer, na tele má niekoľko tetovaní a hrá v kapele. Ja som bola dosť prekvapená, že to autorka zamenila, musím povedať, že príjemne. A aj napriek tomu, že sa Max snaží byť tvrdá a nebojácna, opak je pravdou. Má v sebe démonov, ktorých vypúšťa len pri speve a nedokáže sa ich zbaviť. A keď príde do jej života Cade, snaží sa ho odstrčiť, pretože sa bojí. (úprimne, čudujem sa jej, aj keby som mala hocaké problémy, hneď by som po ňom chňapla a už ho nikdy nepustila). 
Cade však mal tiež vlastných duchov, ktorí ho naháňali a chvíľu mu trvalo, kým sa z toho dostal, ale navzájom si s Max pomohli.
Postavy boli rozhodne zaujímavé, premyslené a fandila som im, takže si ma určite získali.


Autorka v knihe opisuje, že život je ťažký. Myslím, že to väčšina z nás už dávno vie. Vo Faking It ide predovšetkým o hľadaní svojej vlastnej identity a prekonávaní svojich najtajnejších strachov. Nech už je to akokoľvek bolestivé, niekedy by sme mali jednoducho ľuďom v našich životoch veriť, nechať ich, nech zaujmú miesto v živote osoby. Alebo v inom prípade preniesť sa cez kapitolu života, pretože každý z nás má určité bremeno, ktoré musí niesť a nejako sa s ním vysporiadať. 

“I think everyone does. Even happy people. They may not admit it to anyone, but I think they feel it. I think they close their eyes, or go for a run, or take a long shower, so that hey can forget just for a second who they are and what they have to do day in and day out.

Living is hard.
And every day our feet get heavier and we pick up more baggage. So, we stop and take a breath, close our eyes, reset our minds. It’s natural. As long as you open your eyes and keep going.”


Ja musím príbeh hodnotiť veľmi pozitívne, pretože som sa pri ňom zasmiala, ale boli tam aj časti, ktoré boli smutnejšie. Max ako hrdinku som si ihneď obľúbila pre jej výbušnú povahu a nespútanosť, Cadea pre jeho zmysel pre humor, ale aj nadobudnuté odhodlanie bojovať o to, po čom túži. Knihu som prečítala behom troch dní, a to aj pri mojom školou nabitom programe, čo už je teda rýchlosť, ktorú som od prázdnin ešte nenabudla. Príbeh bol zaujímavý, malo to dynamiku, postavy mi neliezli na nervy, preto dávam hodnotenie 5/5: 


6 comments :

  1. Už by som si to vážne mala prečítať :D Ale kks, nemám čas! Strašne veľa je kníh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. to isté si hovorím tiež keď vidím, koľko mám kníh v čítačke :D

      Delete
  2. Já jsem četla Losing It a zas tak nadšená jsem nebyla... Ale ten popis Max se mi zamlouvá, a obrácená role bad girl/good boy taky nezní špatně :) Ale nevím, asi mám jiné priority, knihy, na něž se těším víc.
    Jinak musím říct, že se mi hrozně líbí, jak máš zpracované recenze :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som to vlastne ani neplánovala čítať, to bol taký spontánny výber z čítačky a presne mi to sadlo, aj keď tiež mám knihy, ktoré sú vyššie na rebríčku :)
      Ďakujem :)

      Delete
  3. Pěkná recenze :)

    A připomnělas mi, že jsem si tuhle recenzi chtěla přečíst, ale nějak jsem na to pozapomněla :D

    ReplyDelete
  4. Päť hviezdičiek?? Teším sa na to. Ak budem mať čas, tak sa do toho cez Vianoce pustím. ;-)

    ReplyDelete