5 Aug 2017

keď nemáš frajera, nájdi si dobrého herca | Frajer na záskok

 
Autorka: Kassie West | Čo môžete čakať: romantiku, vtipné hlášky, chutných chalanov | Goodreads: 3,92 | Slovenské vydanie: Slovart, 2017

Ak niektorí sledujete tento blog dlhšie, tak som tento rok skončila vysokú, čo znamená, že mám už 24. Preto som išla do tejto knihy s rezervou, lebo je na nej napísané 12+ a aj napriek tomu, že tam je to plusko, nemám pocit, že by som zapadala do jej cieľovky, ale bola som zvedavá, pretože kamarátkam sa páčila a vraveli, že je dobrá. 

Nuž, nečakala som, že ju zhltnem tak rýchlo a že budem mať k nej toľko emócií. 

Ale pekne poporiadku. Frajer na záskok je príbeh 18-ročnej Gie, ktorá sa akurát chystá na ples a už je na parkovisku so svojím priateľom a nevie sa dočkať, kedy ho ukáže svojim kamarátkam... až na to, že Bradley sa s ňou rozíde. A tak tam stojí a prvé čo jej napadne: Aha, tam sedí chalan v aute, čo keby som ho presvedčila, aby hral môjho frajera, aby si kamarátky nemysleli, že som si toho prvého, ktorý sa so mnou rozišiel len vymyslela? Lenže on je očividne lepší herec ako čakala a nebude ho vedieť dostať z hlavy.

Úprimne, Gia bola na začiatku hrozná. Typická povrchná baba, ktorej išlo len o to, že sa s Bradleym pochváli pred kamoškami, hlavne pred Jules, ktorá jej nechcela veriť, takže sa nečudujem, že ju pustil k vode. Nebola som si istá, či ju budem mať rada, ale ako príbeh postupoval a Gia sa pomaličky menila, tak som začala veriť, že budeme môcť byť kamarátky. Ide o to, že na začiatku sa vám to bude zdať ako povrchný príbeh a ja osobne som si nebola istá ani tým štýlom písania, ale pomaly Giu spoznávate a aj príbeh odhaľuje svoje vrstvy a ja som tomu prepadla. A navyše, Falošný Bradley, teda chalan, ktorý sa na plese tvári, že je Giin priateľ bol úžasne dokonalý. Úplne som sa do neho zamilovala a pripadala som si ako tá 12-tka. Ale jemu sa nedalo odolať. On bol vtipný, múdry a zlatý... 

Príbeh sa dá predvídať, koniec koncov, je to ľahké contemporary, ktoré naozaj zhltnete za pár hodín, nemusíte nad tým veľmi premýšľať a ja som ani nevedela, že takúto knihu práve potrebujem. Odvtedy, ako som ju prečítala som na contemporary vlne a nečítam nič iné. Potrebujem všetku romantiku. Je to jednoducho napísané, takže je to ako ideálne na leto. Čo ale hrá autorke do karát je, že je vtipná. Tie postavy mali také dobré repliky a vyznelo to vždy tak reálne, že som z toho nemohla. 

Aj keď je to jednoduchý príbeh, nenechajte sa obalamutiť. Vyvolá to vo vás všetky emócie. Ja som bola ako na ihlách z toho, že kedy sa už konečne dajú dokopy a úplne som sa roztápala, lebo to bolo také zlaté a milé a ako som to dočítala, len som mala chuť objať tú knihu a mala som srdiečka namiesto očí. Opakujem, cítila som sa ako 12-tka. 

Pokiaľ máte rady jednoduché romantické knihy, ktoré si chcete vziať či už na kúpalisko alebo na dovolenku k moru, toto je super voľba. Zasmejete sa, zabavíte sa a ručím, že si Falošného Bradleyho úplne zamilujete. Navyše, je to celkom tenká knižka, takže je stvorená pre kabelku. Ja potrebujem viac kníh od tejto autorky. 
*Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Slovart. Knihu nájdete TU.*

5 comments :

  1. Ja som po knihe nesiahla presne z dôvodu, že nezapadám do vekovej kategórie a asi by mi to prišlo moc pubertiacke. Ale asi som sa mýlila a možno po nej siahnem :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. A necíti sa každý z nás trochu pubertiacky niekedy? :D
      Ja som si povedala, že to risknem a skúsim knihu prečítať a neoľutovala som :) Rozhodne ani ty neoľutuješ :D

      Delete
    2. Myslím, že by si to mohla skúsiť, je to naozaj vtipné a veľmi dobré. :D

      Delete
  2. Moc pěkná recenze :) Vypadá to jako lehké odpočinkové čtení :) Knihu vyzkouším, ale nebudu od ní čekat zázraky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to perfektná kniha na leto, hlavne cez tieto horúčavy, tak dúfam, že sa bude páčiť. Ja som medzitým zhltla jej ostatné knihy a sú dokonalé :D

      Delete