10 Sept 2014

Jeden mesiac, jedna séria | The Syrena Legacy


V tomto projekte predstavím každý mesiac jednu sériu a napíšem na ňu menšiu recenziu. Buď je to séria, ktorú som v ten mesiac prečítala alebo séria, ktorá je blízka môjmu srdcu a potrebovala by viac pozornosti. Všetky spomenuté série sú kompletné a nečaká sa na žiadny nový diel. 


Galen is the prince of the Syrena, sent to land to find a girl he's heard can communicate with fish. Emma is on vacation at the beach. When she runs into Galen—literally, ouch!—both teens sense a connection. But it will take several encounters, including a deadly one with a shark, for Galen to be convinced of Emma's gifts. Now, if he can only convince Emma that she holds the key to his kingdom...

Zabudnite na sexy upírov, ktorí sa od hrdinky držia ďalej, pretože si ju chcú dať na večeru.
Zabudnite na vlkolakov, korí hrdinku môžu rozpárať ako handrovú bábiku. 
 To všetko tu už bolo a nie raz. 
No čítali ste už niečo o morských pannách

Neviem, či niekto z vás túto sériu čítal, pretože čo som sa pýtala niektorých ľudí, ešte o nej nepočulo. Čo je podľa mňa chyba, pretože je neskutočne dobrá. Na Of Poseidon som kedysi dávno dokonca písala aj recenziu. Keď som si prečítala anotáciu, bola som namotaná, pretože mi to pripomínalo trochu Arielu a navyše, o morských pannách (neviem či je to správny termín, ale siréna by som nepoužívala, pretože si neviem predstaviť Galena ako sedí na skale a láka k sebe námorníkov svojím spevom) som ešte nič nečítala, takže som sa s chuťou do nej pustila.

Reed grimaced. "Sorry." But after a few more minutes, Reed opens his mouth again. "Can I ask you a question? Why are you wearing a diaper?"
"I had to tie my jeans around my... Just shut up."

Bála som sa, že Emma bude taká tá naivná hrdinka, ktorá sa buchne do chalana a potom bude slintať na všetky strany, len čo uvidí jeho odhalené rameno. Nie, Emma odolávala. Emma mala rozum a mala zmysel pre humor. Navyše, Galen je úžasný. Je to ten typ hrdinu, ktorý je ochranársky, ale nehraničí to s narušenosťou. Je to taká zdravá dávka, aká sa očakáva od každého priateľa. Navyše, jeho zmysel pre humor je tiež super a v kombinácii s Emmou... nevedela som sa prestať smiať. Neviem či budem vedieť čítať slovné spojenie big fin bez toho, aby som si nepredstavovala druhý význam. Keď sa to raz dostane do mysle, už to nevymažete. Najviac som si však obľúbila Torafa a Raynu. O tých by som si prečítala celú jednu knihu. Vďaka vtipným dialógom sa príbeh číta veľmi rýchlo, je svieži, originálny... zbožňujem ho. 

“Wait," I call to him. He stops. " I just wanted to say, I like your big fin. I think it's very sexy.” 

Prvý a druhý diel na seba nadväzujú. Nedočkáte sa veľmi veľkej akcie, kde tečie krv potokmi, ale autorke sa vydarilo niekoľko plot twistov, na ktoré som len nemo zízala s otvorenými ústami. Druhý diel sa končil celkom dobre, žiadne otvorené veci, preto som bola zvedavá, čo sa bude diať v trojke. Mnoho recenzií tvrdilo, že bola zbytočná, no ja si nemyslím, pretože sa v nej udejú dôležité veci a čitateľ sa dozvedá oveľa viac o histórii podmorského ľudu. 

Pokiaľ by ste mali záujem vyskúšať knihu s tematikou morských panien/mužov/sirén (stále neviem ako to preložiť), radi sa pri knihe zasmejete a okrem tajomstiev chcete aj trochu romantiky, skúste siahnuť po tejto sérii. Pre niektorých môže byť nevýhoda anglický jazyk, ale číta sa to ľahko a myslím, že by ste s tým nemali problém. 


Morské panny ma celkom zaujali... Čítali ste nejakú dobrú knihu s touto tematikou? Pokiaľ áno, pokojne napíšte dolu do komentárov. :)




11 comments :

  1. Možno raz, o sto rokov :D tá tematika a obálky sú veľmi zaujímavé :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Že o sto rokov... neboj ja sa o to postarám a budeš to čítať oveľa skôr :D

      Delete
  2. Čojaviem, nevylučujem, že to môže byť dobré, ale takémuto niečomu sa už snažím tak trochu vyhýbať. Už ma unavujú stále nové a nové bytosti - najprv upíri, potom vlkodlaci, potom víly, revenanti a teraz aj morské panny či sirény. A a tak je väčšina týchto kníh na jedno kopyto čo sa týka samotného príbehu. Takže asi nie, ale ďakujem, aspoň som sa dozvedela, že existuje aj táto séria :)

    ReplyDelete
  3. Aj séria Rising od Holly Kelly je dosť dobrá a s podobnou tematikou. :)

    ReplyDelete
  4. Juchúúú! Som taká rada, že šíriš do sveta túto sériu. :D Ja som prvú knihu o morských pannách čítala: Forgive My Fins (Fins #1) - Tera Lynn Childs a bolo to tiež dobré. Také americky-tínedžersky-správne-pritiahnuté-za-vlasy s čerešničkou na vrhu - rozprávkovým koncom.
    Rozprávky (na čele s Ariel a Nemom) milujem, takže mne to sadlo. Vyskúšaj, možno sa ti bude páčiť. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozrela. Má to dobré hodnotenie na GR, takže to už mám na zozname :D Vďaka za tip :)

      Delete
    2. Na mňa sa môžeš spoľahnúť, kedykoľvek ti dám ďalšie tipy. ;) :D

      Delete
  5. Niečo o morských pannách som čítala, ale bolo to skôr middle grade a ani za nič si nespomeniem na názov knihy, meno hlavnej hrdinky či autorku. :D Viem, že som knižku prečítala na jeden hlt na ktorejsi dovolenke, ukradla som ju kamarátke... Myslím, že morské panny sú pomerne originálna téma, ďakujem za tip! ;)

    Dada / Trojveršie.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toto to bolooo! :D Len je akosi vypredaný tento prvý diel, preto som ho najprv nevedela nájsť! http://www.martinus.sk/?uItem=25586

      Delete
  6. Zajímavá tématika, nic o mořských pannách jsem ještě nečetla :) Vypadá to dobře :)

    ReplyDelete