31 Aug 2013

Abbi Glines - Fallen Too Far alebo dráma a lá telenovela

Autorka: Abbi Glines
Originálny názov: Fallen Too Far
Séria: Too Far, diel prvý 
Goodreads: 4,34

She is only nineteen.

She is his new stepfather’s daughter. 
She is still naïve and innocent due to spending the last three years taking care of her sick mother. 
But for twenty-four year old Rush Finlay, she is the only thing that has ever been off limits. His famous father’s guilt money, his mother’s desperation to win his love, and his charm are the three reasons he has never been told no.
Blaire Wynn left her small farmhouse in Alabama, after her mother passed away, to move in with her father and his new wife in their sprawling beach house along the Florida gulf coast. She isn’t prepared for the lifestyle change and she knows she’ll never fit into this world. Then there is her sexy stepbrother who her father leaves her with for the summer while he runs off to Paris with his wife. Rush is as spoiled as he is gorgeous. He is also getting under her skin. She knows he is anything but good for her and that he’ll never be faithful to anyone. He is jaded and has secrets Blaire knows she may never uncover but even knowing all of that…

Poznáte ten pocit, keď sa konečne pustíte do knihy, ktorá má na GR dobré hodnotenie, ktorú ste chceli už dlho čítať a keď sa do nej začítate, ste prekvapení do čoho ste sa to preboha pustili? Keď som začala čítať Fallen Too Far, mala som presne také isté pocity.
Na začiatku leta, keď som začala čítať ako zbesilá, pretože som musela dohnať to, čo som cez školu zameškala, som mala slabosť na knihy tohto typu. Doslova som na nich bola závislá. Bad boy, sexy scény,
nejaká tá dramatická zápletka... nič zložité na čítanie, proste kniha pri ktorej si človek oddýchne. Teraz som asi bola v nejakej antibadboy nálade, pretože mi obaja liezli dosť na nervy. 

Blaire je mladé dievča, ktoré príde do domu svojho otca, pretože nemá nikoho iného u koho by žila. Tam ju však čaká nemilé prekvapenie, pretože jej milý otecko je vo Francúzsku so svojou novou manželkou a v dome nájde len svojho nevlastného brata, ktorý svoj čas kráti tým, že kláti nevinné dievčatá (dobre, až také nevinné zase nie). Je taký štedrý, že nechá Blaire u seba bývať, kým si nezarobí na vlastný byt, ale pomaly sa to zvrháva a on ju tam chce nadobro. A nie v izbe, ktorú jej pridelil. To nie. Chce ju vo svojej posteli. 

Blaire je typická hrdinka, ktorá je neskutočne sexy a ja neviem čo ešte, ale chudinke to akosi nedochádza, neustále omieľa, že nie je dosť pekná a bla bla a to ju pre ostatných robí ešte viac sexy (varovanie: toto zrejme v skutočnosti nefunguje). Jej nevinná tvárička a neskúsenosť rozpália očividne každého (bleeee). Nehovoriac o tom, že v istých momentoch jej niekto očividne stál na vedení, pretože určité veci jej nedochádzali. Na druhej strane, musím uznať, že Blaire bola istým spôsobom aj silné dievča. Vedela sa o seba postarať, nepotrebovala žiadneho bodyguarda, aby ju chránil 24/7. Našla si robotu, zarábala peniaze, pretože sa chcela postaviť na vlastné nohy a nechcela byť závislá od svojho otca alebo od Rusha. Ale za to, čo urobila na konci, za tú kolosálnu chybu, by som jej najradšej nakopala riť. 

"No, you don't. You know you're one badass blond bombshell."
Rush je typický bad boy, kopu tajomstiev, ktoré radšej Blaire nepovie, pretože by ju stratil. On si ju nezaslúži, nemôže ju mať, ale aj tak po nej neustále túži. A napriek tomu sexuje s nejakou babou pri bazéne a druhý deň to preberá s Blaire, dokonca aj to, že ju videl, ako ho pozorovala (áno, pozorovala ho pri sexe, neviem ako vy, ale ja to robím bežne). Aj napriek tomu, že som mala na začiatku chuť nakopať Rusha do rôznych miest, pretože sa k Blaire správal hnusne, jeho správanie sa zlepšilo a ja som si ho obľúbila. (stále tam boli ale repliky, ktoré si autorka mohla odpustiť, pretože pôsobili nechutne a keby mi to chalan povedal, asi by som sa začala rehotať, alebo by som si zbalila veci).

Dej bol naprataný samými klišéovitými vecami, scénami, ktorým som ani neverila, že ich tam autorka naozaj dala, pretože boli pritiahnuté za vlasy. Celá tá zápletka je tak trochu predvídateľná a čo ma prekvapilo, ani jeden z nich sa nepozastavil nad tým, že sú nevlastní súrodenci. Viem, že to nie je incest, ale zdalo sa mi, ako keby ich to ani netrápilo. O niečom takom by som aspoň trochu rozmýšľala, či to je správne a tak.(Alebo som stará škola?) Nečakala som však to, čo prišlo na konci. Bola to hotová dráma ako z mexickej telenovely (Sem tam som aj zabúdala, koľko Georgianna tých manželov vlastne mala). 

Aj napriek tomu, že kniha bola plná klišé a momentov, kedy som sa chytala za hlavu (kondómy ľudia! Nie sú tu pre srandu králikov!), kniha ma chytila a ku koncu sa mi dokonca páčila. Mala svoje muchy, nebolo to to najlepšie, čo som čítala, ale zhltla som to za dva dni, to už o niečom svedčí. Pri hodnotení som mala trochu problémy, pretože som mala protichodné pocity a fakt som nevedela, koľko tomu dať hviezdičiek, ale nakoniec som sa rozhodla pre 3/5:




7 comments :

  1. Na túto knihu (a celkovo spisovateľkinu tvorbu) som čítala iba negatívne názory :D Celkom ma prekvapilo, že si jej dala tak veľa bodíkov :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak chcela som jej dať pôvodne 2 body, ale toľko som dala Ever z Nesmrteľných a toto sa mi zdalo o trochu lepšie, navyše, nebolo to až také hrozné :D Čítam teraz aj druhú časť, ale tá sa tiež začala hrozne, tak som zvedavá, aká bude :)

      Delete
  2. Ale brutálne sa na túto autorku nechystám 8DDD Mám to v zozname akože zaregistrovala som túto sériu a možno raz... ale momentálne poznám tisíc zaujímavejších kúskov na čítanie 8D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne tak :D Ja som síce začala čítať pokračovanie, ale hneď som to vzdala :D

      Delete
  3. No neviem, ale keďže to bol jej nevlastný brat, tak to bolo vlastne v pohode. A určite niekoho nezačneš brať ako brata, keď si dospelá a stretnete sa po prvý raz. Teda aspoň u mňa by to asi nefungovalo tak, že keď si otec vzal niekoho iného so synom alebo dcérou, že by som ich hneď považovala za rodinu. Ale nechápem, že keď prišla bývať k otcovi, čo sa do toho ten chalan miešal, šak to nebol jeho dom, či? Inak to vyzerá na takú pohodovú knižočku, mám to v to-reade, ale či sa k tomu dostanem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej bol to dom toho chalana, ale otecko ju poslal tam. Akože nebolo to zlé, ale dvojka ma nejak extra neláka :D

      Delete
  4. Blaire mi je akosi nesympatická.. :D ale za to aj kus reálna, keďže podobnú babu poznám a o to viac je to vlastne neznesiteľné.. :D ale námet vyzerá zaujímavo :D

    ReplyDelete