7 Apr 2011

2012- koniec sveta???

Ahojte!
Myslím, že nielen mňa v poslednom čase dosť zaujala téma našej budúcnosti. Videla som už rôzne scenáre, ktoré sa majú odohrať na zimný slnovrat 21.12.2012. Priznám sa, bohvieako na proroctvá a predpovede neverím, ale keď som videla tento dátum, povedala som si, že na tom niečo bude. Je to tým, že práve 21.12.2012 mám narodeniny, a teda bola by som nerada, keby som mala na svoje 19-te narodeniny oslavovať apokalypsou a nejakou tou pohromou. Kto by samozrejme chcel, že?
Preto som si na googli vyhľadala niečo o tomto dátume a informácie ma dosť prekvapili. Niektoré pre mňa boli naozaj novinkou, a preto by som ich chcela predostrieť aj vám. Dúfam, že vás to zaujme rovnako ako mňa :D


Sima 

Mayský kalendár končí záhadne v jeden deň- 21.12.2012. O tom prečo končí a čo sa v ten dátum stane sú len špekulácie. Veľa zástancov konšpiračných teórií verí, že sa naozaj niečo stane. Tento kalendár je tak presný, že predpovedá zatmenia Slnka a Mesiaca na tisíc rokov dopredu. Okrem toho, bol to Mayský kalendár, ktorý predpovedal, že "biely bohovia" sa priplavia cez more v 16. storočí- čo sa aj stalo( objavenie Ameriky).
Vedci zistili, že počas zimného slnovratu sa dostane Slnko, Zem a Mesiac do línie s temnou trhlinou v strede Mliečnej dráhy. Odhaduje sa, že to je Čierna diera- jav, ktorý sa deje raz za 25 000 rokov. To by spôsobilo celosvetovú pohromu. Zemetrasenie by otriaslo každým kontinentom. Masívne tsunami by zasiahlo všetky pobrežné štáty. Čo je však na tom strašidelné? Všetky tieto tvrdenia sú podporované vedou.




Nie je to však len Mayský kalendár, ktorý predpovedá skazu na začiatku 21.storočia. Zoberme si také veštby zo starovekého Ríma. Sibyla, najdôležitejšia veštkyňa staroveku, predpovedala, že svet vydrží po deväť generácií, každá po osem rokov. Desiata generácia začínajúca sa v roku 2000 by tak mala byť poslednou. 
Okrem Apokalypsy, predpovedala, že Hanibal povedie v 6.storočí inváziu do Talianska, a to sedemsto rokov pred tým, než sa to stalo. Dvadsať rokov pred tým, než sa narodil Ježiš Kristus predpovedala, že sa narodí dieťa, ktoré začne Nový zlatý vek. 





Koniec sveta však predpovedá aj oveľa známejší zdroj- Biblia. Jeremiáš v nej predpovedal, že Jeruzalen bude podobný Babylonu, a aj bol. Ježiš predpovedal, že Jeruzalem bude zničený Rimanmi, a aj bol. Kniha zjavení predpovedá katastrofickú vojnu v budúcnosti.
"Lietajúce stvorenia s prúdiacimi vlasmi, vydávajúce hluk sťa tisíc koní, vozy jazdiace samy od seba chrliace oheň, choroby, ktoré zabili štvrtinu Zeme. Svetový konflikt zo stredo-východu. More sa začne vzdúvať, veľké zemetrasenia otrasú všetkými kútami zemegule a samo Slnko sa stane rozpálenejším."
Podľa mnohých vedcov, táto časť opisuje tanky, vrtuľníky počas prvej alebo druhej svetovej vojny. Pasáž o Slnku, ktoré sa stane rozpálenejším pripisujú k súčasnej situácii, kedy sa ľadovce začínajú viac a viac roztápať a k celkovému otepľovaniu Zeme.   

Čo ma najviac zaujalo je, že existuje ešte jeden veľký "veštec", ktorý ani tak nie je človekom, ako skôr počítačovým programom menom WEB BOT. Ten predpokladá na základe informácií, ktoré nájde na internete. Na základe týchto informácií predpovedal teroristický útok 11.septembra 2001 a koniec sveta na rok 2012.
Osobne si myslím, že ľudia sú z tejto témy dosť zmätení. Z ničoho nič sa tu objavila a odvtedy sme bombardovaní novými a novými katastrofickými scenármi, ktoré by mali postrehnúť našu planétu. No podľa mňa sa v poslednom čase deje toho na svete priveľa, aby sa to dalo označiť len za "náhodu".... Haiti, svetová kríza, Japonsko, Fukušima, nepredvídateľné zmeny počasia a klímy. Čo ak je to predzvesť? Máme sa začať naozaj báť? Čo si myslíte vy??? 








7 comments :

  1. ono takto... ja si myslím/pevne dúfam, že ak nejaký koniec sveta v 2012 nastane, tak maximálne koniec sveta takého akého sme spoznali doteraz, štýlom, že ak nezmeníme naše správanie, Zem sa nám bude odvďačovať v podobe čoraz častejších prírodných katastrof, možno aj nejaké globálne politické zmeny nastanú, veď už teraz sa deje všeličo, ale ak by fakt mala byť dáka apokalypsa tesne po tom ako ja konečne skončím výšku, tak sa fakt, že nakrknem...

    ReplyDelete
  2. tak tú apokalypsu by som si neželala ani ja, pretože nechcem zomrieť v deň mojich narodenín, nie potom čo ma čaká výška :D ale veď uvidíme... k týmto predpovediam som už aj ja sama trochu skeptická

    ReplyDelete
  3. Tretí priebeh ľudského vedomia končí a štvrtý začína, aspoň v to verím. Vo vesmíre by mal nastať prelom vo vývoji, tým že vesmír sa vyvinie do štvrtého rozmeru čiže sa vyvinie aj jeho vedomie a duša. Tak sa vyvinú aj ostatné planéty vrátane našej Zeme, či skôr ju pomenujem správnym menom Gaia. Jej duša sa vyvinie prv a keďže naše duše sú jej súčasťou, vyvinú sa taktiež. Lebo tak ako bol pred nami Homo sappiens neadrthalis pravdepodobne s vedomím dvojrozmerným vymrieme aj my s trojrozmerným, ale to nie je podstatné pretože smrť je tak isto nádherná ako narodenie :). Naše duše sa opäť spoja s Gaiou a odovzdajú jej svoje vedomosti zo života a pravdepodobne až vtedy bude nová generácia ľudstva so štvordimenzionálnym vedomím. To môže nastať 21.12. 2012 ak nie neskôr.

    ReplyDelete
  4. Hm no ja si myslím že 21.12.2012 nenastane žiadny spomínaný koniec sveta. Skôr zastávam názor nejakej premeny ľudstva za pomoci paranormálnych síl. Za dosť dôveryhodné považujem aj kruhy v obilí, ktoré, ak sa nemýlim, sú nástrojom komunikácie iných bytostí s človekom a práve v nich sa naznačuje že príde iba k zmene spôsobu nášho života na zemi. No tak či tak by mňa a zrejme ani nikoho nepotešilo keby ľudstvo skončilo definitívne. Buď prežijú všetci alebo iba určitá skupinka "vyvolených". No každopádne si myslím že ľudstvo nezanikne. :)

    ReplyDelete
  5. Všetko je tak, ako má byť. Nebojte sa. Čas je relatívny, vesmír nekonečný a my sme síce nepatrnou, ale predsa len súčasťou toho všetkého. Spoľahnite sa na stvoriteľa. Veď je to úžasné.

    ReplyDelete
  6. myslim si ze pre ludstvo su peniaze pricinou koncu sveta. ludia trovia ludi len aby predali bohaty sa nevzdaju znacistovania planety len aby mali okolo naj je uz len smetisko kam sa pozries chemikalie odpad nebudeme sa vediet napit a uz sa nevieme ani nadychnut. zla je demokracia kapitalizmus ci komunizmus musime sa naucit inak mysliet ak ja zachranim dieta mozno ono raz zachrani mna. ak budeme zachranovat planetu na ktorej zijeme zachranime sa no ludia su ludia. chamtivost zavist a potreba vlastnit takze bude koniec sveta no kedy? priroda sa uz zacala boj proti nam zastliny a zivocichy vymieraju koli nam sme slepy lebo nechceme vidiet.

    ReplyDelete
  7. ja si myslym ze nebude lebo konec sveta malo bit na mojich narodeninach 21.5.2011 a nebolo.

    ReplyDelete