28 Sept 2016

Len tí najlepší vyhrajú | #OCENENIABLOGEROV

Za posledné roky sa naša blogerská komunita rozrástla a hoci najväčšou odmenou pre nás sú milé komentáre našich čitateľov či nejaký ten recenzný výtlačok navyše, je príjemné, keď niekto odmení našu tvrdú prácu aj inak. Pretože byť dobrým blogerom, ktorý si dá záležať na kvalite svojich článkov, ktorý si dá záležať na tom, aby čitateľom doniesol vždy čerstvé novinky či aby vymyslel niečo originálne, je naozaj ťažké. 

Preto, tak ako minulé roky, aj tento rok usporadúvame Ocenenia blogerov. Možno sa tešíte, možno si už hovoríte, že toho bolo dosť. Tento ročník však bude trochu iný.  Ako môžete vidieť, kategórie sme trochu upravili, niektoré sme zredukovali, iné pridali, aby sme ocenenia trochu oživili. Rovnako sme oživili aj obrázky, za ktoré ďakujeme našej šikovnej Michelle. 

Samozrejme, okrem toho, že bloger vyhrá celú kategóriu a bude postavený na pomyselný piedestál a bude sa vyhrievať v žiare svojej úžasnosti, ako darček dostane plagát s krásnym dizajnom kategórie, ktorú vyhral. 
Samozrejme, nesmieme zabúdať na čitateľov, pretože bez nich by naše blogy boli len vyschnutou palmou v kúte izby, ktorú každý ignoruje. Preto sme sa rozhodli, že zo všetkých ľudí, ktorí budú hlasovať, vyžrebujeme niekoľko výhercov a každému pošleme jednu knihu od Slovartu či Albatrosmedia, ktorí boli takí milí a podporili Ocenenia blogerov. 

Aby v tom všetkom ale nebol chaos, museli sme stanoviť nejaké základné pravidlá
1.Jeden blog môže byť nominovaný max. v 3 kategóriách. (Chceme, aby malo šancu vyhrať čo najviac blogerov a keď nominujete svojho miláčika na každú kategóriu, šanca sa zmenšuje, preto si dobre premyslite, kam ho umiestnite.) 
2. Do každej kategórie môžete nominovať max. 5 rôznych blogov. (Opäť, chceme dať šancu vyhrať čo najviac blogom) 
3. Blog nominovaný na nováčika by mal fungovať kratšie ako jeden rok. 
4. Každý môže hlasovať len raz. (Myslím, že to je celkom logický bod. Ak zahlasujete viac než raz, ostatné hlasy budú zmazané.) 
5. Aby bol hlas platný musíte napísať meno blogera, pod ktorým vystupuje a adresu jeho blogu. (Pretože, napríklad, také Inferno na Polici je úžasná knižná relácia, nie je to ale blog, preto nemôže byť nominovaná. Nominovať možno len knižné blogy.)
6. Nominovať môžete len slovenské blogy, rovnako ako sa zapojiť môžu len Slováci. (Samozrejme, zapojiť sa môžu aj Česi, aj vaše hlasy budeme počítať, ale aby ste mohli vyhrať musíte mať slovenskú adresu.) 

Ešte pár informácií k tomu, ako to bude všetko prebiehať. 
Prvá fáza: Nominácie – tam budete mať možnosť nominovať svoje obľúbené blogy do kategórií. Tá bude prebiehať 2 týždne od spustenia Ocenení. 
Druhá fáza: Hlasovanie – keď spočítame nominácie, v každej kategórii zostanú 3 blogy, ktorým môžete dať následne hlas. Tak sa rozhodne o víťazovi. Tá bude prebiehať ďalšie 2 týždne. 
Tretia fáza: Losovanie víťazov

Myslím, že všetko dôležité som už spomenula, no ak budete mať nejaké otázky, pokojne ich napíšte do komentárov. Teraz sa už ale hor do nominácií. Urobiť tak môžete vo FORMULÁRI, kde sa aj dozviete jednotlivé kategórie.

P.S. Budem rada, keď budete Ocenenia zdieľať na všetkých možných sociálnych sieťach pod #oceneniablogerov nech sa o tom dozvie čo najviac ľudí. 

11 comments :

  1. tie obrazy sú dokonalé!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som rada, že sa páčia. Keď som ich videla tiež som bola nadšená :)

      Delete
  2. Jééééj, tak predsa ste sa na to dali. Teším sa, že aj tento rok sa budú rozdávať ocenenia. :D A tie obrázky...sú dokonalé!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som rada, že sa páčia, Michelle je neskutočne šikovná :)

      Delete
  3. Nádhera, veľmi sa teším, že aj tento rok môžem podporiť mojich obľúbencov. :) Vďaka za vašu snahu a šikovnosť pri tomto projekte. :) Len trošku nerozumiem - koľko teda môžme v jednej kategórii nominovať, keď v článku je napísané max. 5 a vo formulári 3?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za málo, my sme hlavne rady, že môžeme odmeniť čo najviac ľudí :) Asi som to zle formulovala, za čo sa ospravedlňujem. Do každej kategórie môže človek uviesť max. 5 rôznych blogov, nie viac. Ale keďže niektoré blogy sa hodia do viacerých kategórií, jeden blog môže byť max. v 3 kategóriách. Napríklad ak do včeličky roka dáš niekoho a myslíš, že by sa hodil aj do unikátu a bookstagramu, môžeš ho tam nominovať, ale už do viacerých nie. Dúfam, že som to dobre vysvetlila. :)

      Delete
    2. Nie, nie, tomu chápem - myslela som len na čisto 2. bod, že v článku je v ňom napísaných 5 blogov a vo formulári (v tom hornom popisku) max. 3 (tiež v druhom bode). :)

      Delete
    3. Ach preklep!!! Ani som si toho nevšimla. Ďakujem za upozornenie, hneď som to opravila. Platí, že jeden blog môže byť max v 3 kategóriách a v jednej kategórii 5 rôznych blogov. Ešte raz sa ospravedlňujem za nepozornosť. :)

      Delete
  4. Asi hlúpa otázka - ale týka sa to iba knižných blogov, či?

    Dada / trojversie.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, ide o knižné blogy, s tým, že daný blog sa nemusí nutne venovať len knihám, no z väčšej časti by sa mal. :)

      Delete