24 Jul 2014

Lyn a Moon sa konečne rozhýbali | Zo života knihy


Na FB stránke Svet kníh sme vám s Lyn častejšie písali, že máme za lubom jeden veľký letný projekt. Mal začať oveľa skôr, ale tak radšej neskôr, ako nikdy. Bolo to hlavne preto, že sme na ňom spolupracovali s mnohými inými ľuďmi a keďže je dovolenková sezóna, trochu sa to natiahlo. Ale k veci

O čo ide???

Projekt Zo života knihy sa sústreďuje na život každej knihy. Dozviete sa, čím všetkým kniha musí prejsť, kým sa dostane na pulty kníhkupectiev, podľa čoho vyberajú vydavateľstvá knihy na preklad, ale aj niečo o slovenských autoroch a ich prvotinách. Ale oslovili sme aj niektorých z vás, aby sme zistili názor na knižný trh, ako ste začali čítať a mnohé iné otázky. 

Dostanete tak náhľad do zákulisia vydavateľstva a dozviete sa ich tajomstvá.
Čakajú vás užitočné rady, ak rozmýšľate, že by ste im poslali rukopis. 
Rozmýšľali ste, že by ste niekde zverejnili svoj príbeh? Predstavíme vám OurStories.
Čo si myslia blogeri o slovenskom knižnom trhu?
Ale hlavne, súťažím, súťažíš, súťažíme...

Ako to bude prebiehať?

Budeme zverejňovať jednotlivé rozhovory s vydavateľstvami, aby ste dostali čo najviac informácií. Život knihy však nie je len o vydávaní, ale aj o písaní, preto sa môžete tešiť aj na otázky ohľadom rukopisov a nejaké rady od editora, na čo by ste si pri písaní mali dávať pozor a čo na druhej strane posilniť. Navyše, my s Lyn máme veľa názorov, preto budeme publikovať aj tematické články. 

Samozrejme, čo by to bol za projekt, keby sme nemali nejakých výhercov! Pri väčšine článkov budete mať šancu zapojiť sa do súťaže a vyhrať v nej úžasnú knižku.

Pravidlá: 
- súťaž je pre výhercov so slovenskou doručovacou adresou
- každá súťaž bude trvať len tri dni. Akonáhle vyjde nový článok, predchádzajúca súťaž bude uzavretá. Sledujte teda pozorne naše blogy alebo FB stránku, aby ste boli v obraze.
- nie je to povinné, ale budeme radi, ak sa pridáte medzi našich GFC nasledovateľov alebo dáte like našej stránke Svet príbehov.

A na záver ešte výhercu najlepšej otázky pre vydavateľstvo. Pred nejakým časom sme sa vám na stránke Svet kníh pýtali, čo by ste sa spýtali vydavateľstva, keby ste mohli. Vaše odpovede boli zaujímavé, ale výherca mohol byť len jeden a tým sa stáva

Andrea Cingelová

Chcela som dať nejakú hlbokú a inteligentnú otázku, ale čo si budeme klamať... prvá vec, ktorá by mi vyletela z úst, keby mám takú možnosť, by aj tak bola: "Čo musím urobiť preto, aby ste ma u seba zamestnali?!" (plus si k tomu predstavte taký šialeno-fanatický výraz tváre, pri ktorom vám oči vyskakujú z hlavy, trasie sa vám od nedočkavosti pravé koleno a dýchate ústami tak nahlas, že vás počujú asi všetky bytosť v dosahu 500 m). Bohužiaľ si nerobím srandu, toto by sa stalo aj v reálnom živote. :)
Aďa si knižku mohla vybrať a poputuje k nej knižka PRVÝCH 100.

Dúfame, že sa vám rozhovory budú páčiť, že sa dozviete niečo nové. Pýtali sme sa na veci, ktoré my smrteľníci len tak nevieme, preto dúfame, že vás to zaujme rovnako ako nás. Som veľmi rada, že sme sa do toho s Lyn pustili, už len preto, že sme zase o niečo múdrejšie a vieme si predstaviť chod vydavateľstva (to keby sme chceli rozbehnúť to naše úžasné ) 




3 comments :

  1. zaujímavý projekt :) som naň zvedavá :)

    ReplyDelete
  2. Tohle vypadá moc zajímavě! Na projekt se těším. :)

    ReplyDelete
  3. Jééé, pripájam sa k nadšencom, znie to dobre, tiež sa teším, že budem mať čo blogové v dohľadnej dobe čítať! :D

    Dada / Trojveršie.sk

    ReplyDelete