20 Jul 2011

It all ends!

Ahojte!
Dnes som sa konečne dostala do kina na Harryho Pottera a Dary smrti part 2 v 3D. Poviem vám, to BOL zážitok. Sedela som v prvom rade v strede a videla som všetko. Na jednej strane som plakala( hlavne pri Snapeovej smrti) na druhej smiala. Mám teraz taký čudný pocit prázdnoty. Je čudné konečne si uvedomiť, že už nepríde žiadna ďalšia kniha ani film. Všetko to skončilo. Nechcem to preháňať, ale možno si to vzalo aj trochu z môjho detstva. Predsa len Harryho Pottera som začala čítať ako malý špunt :)
Keď si to tak vezmem, najprv to bolo pre deti, ale vekom sme starli a hrdinovia s dejom akoby s nami. Preto sa ani nečudujem, že ma posledná časť v mnohom vyľakala :)
Vždy som sa tešila kedy bude ďalšia časť Pottera, aby som mala aký taký dôvod ísť do kina, ale teraz?
A možno ma práve toto prinúti, aby som si prečítala sedmičku ešte raz. Každú knihu mám zmáknutú aspoň 10- krát, ale sedmičke sa tá česť akosi nedostala. Asi to bolo tým, že prišli ďalšie dobré knihy.


Každopádne, koniec bol... úžasný! Ešte stále mám srdce niekde v krku z toho filmu. Naozaj neverím, ako sa im mohlo podariť natočiť niečo také super. Tá hudba, tie efekty, to 3D! A ešte k tomu všetko dohromady.

Najviac mi však bude chýbať asi Dobby - jeho som si jednoducho obľúbila. Preto bolo dosť smutné, keď musel zomrieť. Takisto ako Tonksová, Remus a Sirius.
No ale nakoniec to aj tak všetko dobre dopadlo a Harry Voldemorta porazil. Však ako inak? Pôvodne som chcela, aby zomrel aj Harry, ale keď som videla dnes ten film, ako sa išiel obetovať, aby tak Voldemort zabil ten kúsok duše čo bol v ňom ( dúfam, že nikomu nevadí, keď som to prezradila), tŕpla som, že "preboha on ho fakt zabil!". Ako som povedala, knihu som čítala len raz a vyfučalo mi to z pamäti.

Na záver, aj keď mi Harry Potter bude veľmi chýbať, bolo úžasné sledovať ako sa dej mení, hrdinov stretávajú nové a nové dobrodružstvá a hlavne ako zlý Lord Voldemort konečne padol.

1 comment :

  1. veru, naše detstvo to bolo, teda aspoň nás to zastihlo ešte v detskom veku :)
    a ja som to ešte nevidela :(
    a dokonca ani nových Pirátov
    (hanbím sa, ale ja to napravím, len čo to bude v pozerateľnej verzii na nete)

    ReplyDelete