29 May 2013

School Spirits alebo ako je to s pokračovaním!

Väčšina z vás pozná autorku Rachel Hawkins a jej sériu Hex Hall. Prednedávnom jej vyšla prvá kniha spin-off série School Spirits (na ktorú bude o niekoľko dní aj recenzia). Na GR som videla, že mnohí z vás uvažujú, čo bude s pokračovaním? Prečo na GR nie je info o druhej časti? Našla som odpoveď, ktorá sa niektorým z vás nebude páčiť, ale ja Rachel veľmi dobre chápem. Toto je príspevok, ktorý Rachel zverejnila pred niekoľkými hodinami na svojom Tumblr blogu:

Hello, Mes Anges! I have RETURNED from tour which was lovely and fun and exhausting as tour always is, and I am SO EXCITED that SCHOOL SPIRITS is officially LAUNCHED INTO THE WORLD and that you all seem to be enjoying it! And I wanted to take a quick second to answer a question I keep seeing about the book, namely, is there going to be another one? 
And the answer to that is: Not Right Now.
I know, that’s a slightly bummerish answer. And the truth is, when I wrote SCHOOL SPIRITS, I totally intended that there would be more, hence the slightly open ending. And my publisher would ALSO like there to be some more and asked for more, so this isn’t a case of me or the books being THROWN TO THE WOLVES, OMG. What it IS a case of is timing, nothing more. See, I have a whole OTHER series starting with REBEL BELLE coming out in 2014, a series that was bought before SCHOOL SPIRITS (even though SCHOOL SPIRITS came out first). Due to Timing Issues, I can’t do both at the same time and keep everyone happy/maintain my sanity. 
So that’s it! It’s nothing scandalous, which is kind of sad because y’all KNOW I love ESCANDALO, but it DOES bum me out because in a perfect world, I’d love to have Izzy Books and Rebelle Books and maybe OTHER BOOKS, TOO! ALL THE BOOKS! But it’s just not in the cards for right now, and I’m okay with that.
And I hope all of you are, too. :)
XOXO!!

Takže, pokračovanie je v nedohľadne, keďže autorka má ešte aj Rebel Belle, ktorú píše a ktorú vníma ako prioritu. Ja osobne sa teším na hocakú knihu, ktorú vydá, takže mi to nevadí. A aspoň budem mať pádny dôvod na re-reading School Spirits. 



8 comments :

  1. No čakala som, že to nebude hneď tak rýchlo, len ma to mrzí. Som ale zvedavá na tú Belle, to si určite tiež rada prečítam 8)
    Diki za info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemáš za čo :) Ja by som to tiež ocenila skôr, ale tak nedá sa nič robiť :)

      Delete
  2. SS som ešte nečítala, ale určie sa do toho pustím. Hex Hall som si zamilovala, verím, že aj toto bude dobré. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS je dosť dobré, osvedčil sa autorkin štýl písania :D

      Delete
  3. Konečne niečo! :D A teším sa aj na Rebel Belle, vyzerá to fakt zaujímavo, takže ma až tak nemrzí, že dátum vydania ešte nie je známy...len nech mám od nej čo čítať! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne, mne je tiež jedno čo, hlavne nech je to od nej :D

      Delete
  4. Mě to taky moc nemrzí, protože ještě čekám na odpověď bux, jestli přeloží SS do čj. Ale až to přečtu (klidě i v Aj) tak mě nejspíš bude mrzet. Jinak Rebel Belle vypadá zajímavě, takže se na ni těším.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, pokiaľ to aj budú chcieť preložiť, tak si hádam počkajú kým bude nejaké info o ďalšej časti, pretože pokiaľ by to mali prekladať a potom čakať 2-3 roky na pokračovanie kým vyjde v AJ, tak to neviem :D

      Delete