29 Jul 2011

Hex Hall by Rachel Hawkins ( Hex Hall #1)

Predstavte si, že by ste boli čarodejnicou a snažili by ste sa pomôcť dievčaťu pomocou kúzla lásky. Čakali by ste, že by pod jeho vplyvom rozbúral chalan telocvičňu a správal sa ako šialený? Nie? Ani Sophie Mercer to nečakala.


Sophie je mladá teenagerka. Aby toho nebolo málo, je čarodejnicou. Avšak po menšom incidente, kedy pomocou kúzla lásky zničí telocvičňu školy, rozhodne sa jej mama, že by bolo lepšie, keby bola na mieste, ktoré je pre ňu ako stvorené. A tak sa dostane na Hecate Hall (Hex Hall ako ju volajú študenti) - strednú školu pre rovnako "šialených" ako je ona sama. Ale až keď sa ubytuje, zisťuje, že to miesto je úplne iná dimezia. Za spolubývajúcu dostane upírku Jennu s menšou úchylkou v ružovej farbe. A to nie je všetko. Na scénu prichádzajú tri bosorky, ktoré chcú, aby Sophie doplnila ich tajuplný sabat. Nakoniec je tu ešte Archer, tajuplný chalan, ktorý Sophie zamotá hlavu, ale je tu jeden háčik. Chodí s Elodie, hlavnou kráskou troch bosoriek.


Stránky plné humoru:
Knihu som mala možnosť prečítať v angličtine, z čoho som bola mierne zhrozená či to zvládnem. Na moje počudovanie Rachel Hawkins píše takým spôsobom, že aj keď nemáte obrovskú slovnú zásobu, slová ktoré nepoznáte si jednoducho domyslíte. Priznám sa, že dej mi plynul rovno pred očami a mala som problémy sa od toho odtrhnúť, čo bol problém pre moje oči, keď som to čítala na počítači.
Veľké plus kniha odo mňa dostáva preto, lebo som sa veľa krát dobre a schuti zasmiala.

Dokonalý idol:
V každej sľubnej knižke nemôže chýbať vysnívaný "princ", ktorý dej oživí a zamotá hrdinke hlavu. V Hex Hall ním je Archer Cross. Mierne namyslený tajomný chalan, ktorý hneď v prvý deň zachráni Sohie "zadok", ale hneď na to si z nej urobí srandu. Je logické, že ho nemá rada. Ale ako dej postupuje a Sophie je odkázaná na trest triedenia harabúrd v pivnici, spoznáva jeho milé Ja.
Problémom však je, že on už priateľku má. No to nie je jediná chybička, ktorá sa na tomto šarmantnom chlapcovi nájde.
Súťažný formulár

"Zlá trojka":
Len čo sa Sophie ubytuje spozná Elodie, Chaston a Annu - tri bosorky, ktoré ju oboznámia s tým, že je zlá čarodejnica, a že ju potrebujú na svoj sabat. Samozrejme, Sophie sa nedá zlákať, a tak jej začnú spôsobovať trápenia, ako napríklad prekliatie Sophieinej figuríny, aby si nemohla vytvoriť krásne šaty na bál.
Avšak ona im nezostane  nič dlžná.






Na záver: 
Kniha nie je nejaké veľdielo, ale pre mňa to bolo príjemné spestrenie. Už teraz mám v počítači stiahnuté pokračovanie. Dej je jednoduchý a miestami popretkávaný naozaj desivými momentami. Sophie to jednoznačne nemá jednoduché, ale ona to zvládne. Má predsa veľkú moc.

Moje hodnotenie: 5/5

2 comments :

  1. Som neskutočne rada, že sa ti kniha páčila :D :) Ja som sa na nej neskutočne smiala a pri tom hlavnej hrdinke silno držala palce :) Nie je to veľdielo, súhlasím, ale skvelý oddych od tých všetkých vážnych kníh, ktoré človeka nútia plakať v jednom kuse :D :) Resp. kníh, ktoré sa na vážne hrajú :)

    ReplyDelete
  2. vyzerá to zaujímavo. ak to máš v počítači, neposlala by si mi to na mail? pri tomto časovom posune aj tak nemám čo iné robiť, keď všetci spia a takto sa aspoň nebudem nudiť :)
    ďakujem

    ReplyDelete