16 Jun 2018

Moja zbierka tetovaní

Vitajte všetci, ktorí zbožňujete tetovania, uvažujete nad tetovaním ale aj vy, ktorí sa chcete len pozrieť, čo všetko mám nakreslené na tele. Aby som bola úprimná, nikdy som si nemyslela, že si práve ja dám niečo vytetovať. Nikdy som nemala túžbu po tetovaní, aj keď sa mi niektoré dizajny, ktoré som videla na internete, páčili. Bolo to niečo, čo som vedela oceniť, no nikdy som nad tým nerozmýšľala. Pýtate sa, prečo som s tým teda začala? 


Ono to bolo celé také spontánne. Prednedávnom som sa začala zaujímať o horoskopy a stala som sa celkom veľkým nerdom do takých vecí ako sú súhvezdia, fázy mesiaca a podobné New Age veci, a tak to dopadlo, že som kamarátke Mare napísala, že chcem tetovanie a o niekoľko týždňov nato sme obe boli v tetovacom štúdiu. Dala som si nakresliť súhvezdie Strelca, pretože ja sama som strelec, čo je asi logické, keďže neviem prečo by si niekto dával súhvezdie iného znamenia. Aby to nebolo také prázdne, je tam aj planéta Saturn. Saturn síce nie je planéta Strelca, tou je Jupiter, no mne sa strašne páči Saturnov prstenec a vyjadruje to moju lásku k vesmíru. Takto mám nočnú oblohu stále na ruke a úprimne... neviem, čo som od tetovania čakala. Vlastne, nemala som žiadne očakávanie, ale musím povedať, že ho zbožňujem. Aj teraz, niekoľko mesiacov neskôr, sa naň niekedy pozriem a som v úžase z toho, ako skvelo vyzerá a aká som z neho šťastná. 

Tetovanie som si natoľko zamilovala, že sme sa s kolegyňami z práce rozhodli, že si pôjdeme dať ďalšie spolu. Plánovali sme to ku koncu školského roka, ale taterke sa otvoril termín, a tak sme v štúdiu skončili oveľa skôr, než sme čakali. Tentokrát som si dala rovno tri, pretože jedno je očividne málo – go big or go home, am I right?  
Pokiaľ vás tetovanie zoberie aspoň tak, ako zobralo mňa, budete mať veľký problém, pretože ich budete chcieť viac a budete mať problém rozhodnúť sa, čo si kde dať, pretože najradšej by ste si ich dali všetky naraz. Ja sama mám už teraz pomyselný zoznam ďalších tetovaní, ktoré chcem. 
V tomto prípade som vedela, že chcem bodkočiarku. Pre niekoho to môže byť čudné tetovanie, ale bodkočiarka je symbolom boja s depresiou. Znamená to, že autor mohol za vetou pokojne dať bodku a tým to celé ukončiť, no rozhodol sa vložiť bodkočiarku a tým vetu pokračovať a v tomto prípade je tou vetou život. Keďže som to ja, nechcela som len tak obyčajný dizajn, pretože keď už, tak niečo extra, niečo, čo nemá len tak kde kto, a tak som naďabila na dizajn, kde je bodkočiarka spojená s lotosovým kvetom. Pre tých, ktorí nevedia, lotosový kvet rastie len na bahenných miestach a tým pádom symbolizuje to, že skôr než dosiahnete múdrosť a spirituálnu rovnováhu, musíte prejsť bahnom, teda životnými úskaliami a prekážkami. Ten význam ma celkom zasiahol, pretože som si trochu pripadala ako ten lotosový kvet a ak on dokáže prekonať podmienky, v ktorých musí rásť a dokáže rozkvitnúť, tak to potom dokážem aj ja. Ach, to znie strašne otrepane a strašne klišéovito, ale jednoducho som sa v tomto kvete našla, a preto som ho chcela mať na ruke, aby som ho mala stále na očiach a aby mi pripomínal, spolu s bodkočiarkou, že dokážem veci prekonať a že dokážem pokračovať. 


Ďalšie dve tetovania neboli také hlboké a otrepané... aj keď, otrepané možno áno, keďže si ich dáva vytetovať celkom dosť ľudí, ale je to slnko a mesiac. Slnko je na mojej ľavej ruke a mesiac na pravej. Ide hlavne o to, že ja som slnečný typ človeka. Dobre si myslíte, to nie je termín. Snažím sa hrať na Hviezdoslava a vymýšľať si tu svoje slová. V podstate ide o to, že lepšie fungujem, keď svieti slnko, keď je dlho vonku svetlo, a preto sú moje obľúbené ročné obdobia jar a leto. Počas nich sa cítim, akoby som mohla zdolať celý svet. Navyše, ak si pozriete význam tarotovej karty Slnko, značí pozitivitu, teplo a vitalita, čo sú veci, ktoré chcem priťahovať. Mesiac je dorastajúci asymbolizuje kreativitu, priania a  v tejto fáze by sme si mali naplánovať to, čo chceme dosiahnuť a vyslať tieto priania do vesmíru. Viem, že to znie divne a nehovorím, že tomu úplne verím, ale niečo na tom je. Pri mesiaci sa radšej tarotovými kartami nejdeme zaoberať, lebo vôbec nesymbolizujú veci, ktoré by som chcela priťahovať. Kto už by chcel úzkosť, strach a ilúziu?

Inak, keď už sme pri tých tarotových kartách a fázach mesiaca poviem vám ešte jednu divnú vec... aj tak si už myslíte, že som trafená. Keď som mi taterka tetovala lotosový kvet, vraví mi, že má dejá vu, že už mi toto raz tetovala a potom len tak zo srandy povedala, že ma musela tetovať v minulom živote. Dnes, ako som tak písala článok a fotila tetovania, uvedomila som, že prebehol len týždeň od toho, čo som si ich bola dať spraviť, no ja mám pocit, akoby tam boli už roky, mala som pocit, akoby to presne takto malo byť. Kto vie, možno som ich tam mala aj v minulom živote. 
Čo sa týka mojej skúsenosti, ja som bola nadmieru spokojná a zrejme budem pokračovať a chodiť k tej istej taterke. Veľmi záleží od toho, na akého tatera narazíte. Kolegyňa mala síce dobrého, tetovanie urobil super, ale dva týždne jej potom vypisoval a pozýval ju von, pričom už mal rodinu. Zároveň existujú aj štúdiá, kde tateri robia vlastné návrhy, čo je celkom vhodné na zváženie, pokiaľ chcete niečo originálne. Ale počula som aj to, že dievča narazila na nováčika, použil na jej malý design hrubú ihlu a úplne to dodrbal. 

Poďme sa baviť o bolesti. Ja nemám veľký prah bolesti. Viete, prečo mám strach zo zubára? Pretože ma vŕtanie neskutočne bolí. Viete si teda predstaviť s akou malou dušou som tam išla, ale bola som prekvapená, lebo prvé tetovanie takmer vôbec nebolelo. Áno, bolo to nepríjemné a prišlo mi ako agresívne škrabanie špendlíkom, ale nič, čo by sa nedalo vydržať. To druhé, bolo o čosi horšie, pretože bolo viac na žilách, bolo to viac farby na jednom mieste, ale po čase som si zvykla. Navyše sa ukázalo, že aj ona je celkom veľká knihomoľka, takže ma dobre rozptyľovala. Chuderka mi povedala, aké knižky ide čítať a ja som jej povedala, že obe stoja za houby a pokazila som jej nadšenie. Ale zhodli sme sa, že máme radšej sériu Dvory ako Trón od Maasovej. Navyše mala strašne cool tetovanie inšpirované Havraními chlapcami. 
Tie dve malé boli úplná pohodička aj napriek tomu, že sú pri kosti. Všetko záleží od miesta, pretože kolegyňa si dávala na kľúčnu kosť a vravela, že to sakra bolelo. Čo mi len pripomína, že si tam nikdy nechcem nič dať a ak áno, tak veľmi malinké. 


Pri prvom tetovaní som išla rovno do školy, takže si to decká celkom rýchlo všimli... to viete, keď máte predlaktie zabalené v potravinárskej fólii, celkom to púta pozornosť. Tí menší boli zhrození, keď som im povedala, že sa to robí ihlou a že to je pod kožou. Tí väčší, keď videli, že mám ďalšie tri tetovania, povedali, že za chvíľu budem vyzerať ako Kali... to je vraj nejaký raper. Brat mi zase povedal, že budem pokérovaná ako motorkárista a moji rodičia tým síce neboli nadšení, ale viac menej im to bolo jedno... je to predsa moje telo, moje peniaze a som dospelá. Starká na druhej strane bola zhrozená. 

Ide však o celé to staranie sa o tetovanie. V podstate vám tam urobia otvorenú ranu a tá sa musí zahojiť. Musíte ho čistiť antibakteriálnym mydlom, krémovať bepanthenolom, vyhýbať sa slnku a dávať pozor na možné chrasty, ktoré sa vám vytvoria. Tie totiž nechcete strhnúť. Toho sa ja najviac bojím. A áno, budete mať chrasty, pretože po tetovaní vám môže oblasť krvácať, vychádza krvná plazma, ktorá pomáha tvoreniu chrást a hojeniu rany. To som ja prvýkrát veľmi nevedela a bola som z toho mierne vystrašená. A potom som začala o tom hľadať články na nete a našla som zapálenia a mokvanie a bola som v riti. Navyše som zistila, že keď si tetovanie umyjete, mali by ste ho nechať dobre vysušiť, najlepšie len na vzduchu, pretože ak ho nakrémujete vlhké, uzavriete tam vlhkosť a môže dôjsť k pomalšiemu hojeniu... alebo niečomu horšiemu. Ešte sa chcem ospravedlniť za niektoré fotky, tetovania si totiž zmysleli, že sa mi dnes začnú šúpiť a dávať dole, ale aspoň môžete porovnať zahojené tetovanie s „čerstvým“.

Máte nejaké tetovania? Ak áno, aké? Ak nie, chceli by ste? Alebo sa niekto z vás chystá ísť na tetovanie?

7 comments :

  1. Máš moc hezké tetování. Nejvíce se mi líbí to souhvězdí :)) já osobně mám dvě :) oba jsou citáty, jeden latinsky a jeden anglicky :) a plánuji další, ale to zatím musím nechat na podzim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aj ja by som chcela nejaký citát v budúcnosti, lenže tých je toľko, že neviem, ako budem schopná si vybrať len jeden :/

      Delete
  2. Za mňa vyhráva bodkočiarka s lotosom, lebo to sedí aj na mňa :) tiež chcem bodkočiarku a rovnako by som to chcela nejako inak, ako majú ostatní, ty si to vyriešila fakt pekne a zmysluplne, a že je to klišé? To môže byť každému jedno, lebo je to tvoje tetovanie a niečo hovorí tebe a o tebe :)
    Ja mám zatiaľ tetovania 2, ľaliu a kŕdeľ vtáčikov, ale rozhodne sa rodinka bude rozrastať :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne preto sa snažím vyberať také, aby mali zmysel aj pre mňa, lebo môžem mať na tele neviem aký krásny dizajn, pokiaľ to nebude mať pre mňa nejaký význam, tak mi to veľa nedá. Skús pozrieť pinterest, je tam veľa nápadov ako oživiť bodkočiarku alebo si tiež daj lotos :)

      Delete
  3. Krásne tetovania,najviac sa mi páči bodkočiarka a lotos,tiež by som si to určite dala vytetovať keby môžem,a Súhvezdie je tiež úžasne.Ja som ešte chcela v puberte na lopatky anjelské krídla,to je len klíše :D a teraz by som si na zápästie dala otvorenú knihu a na stehno ružu lebo je to moja obľúbená kvetina a pomedzi to trne ale bohužiaľ nie je to možne,zdravie mi to nedovolí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Och to nerada počujem. :/ Otvorenú knihu by som chcela aj ja...alebo niečo s knihou. Videla som na pintereste jeden dizajn s otvorenou knihou a lietajúcimi stránkami. A tá ruža by určite vyzerala úžasne, škoda len, že si ich nemôžeš dať. :/

      Delete
  4. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    ReplyDelete