29 Dec 2012

Thomas E. Sniegoski : Padlí Anjeli 1

Aaron Corbet je celkom normálny chlapec, trochu samotár, sirota s problematickou minulosťou, ktorý ale dúfa, že konečne našiel tú pravú náhradnú rodinu, priateľov a zmysel života. Všetko sa však zmení na jeho osemnáste narodeniny: zrazu začne rozumieť portugalčine, latinčine a dokonca aj svojmu psovi! Jeho záver je logický - totálne sa zbláznil!
Potom sa ale objavia dvaja veľmi podivní muži, ktorí mu prezradia, že je Nephilim - syn smrteľníčky a padlého anjela. Aaron tomu neverí a popiera svoje nadprirodzené schopnosti. Ale musí sa so svojím dedičstvom vyrovnať - a to rýchlo. Temné sily mocnejú a sú odhodlané ho zničiť....

Pre väčšinu ľudí sú anjeli mýtické bytosti, ktoré ich ochraňujú. Veria v nich, ale svojím vlastným spôsobom. Niektorým ľuďom sú anjeli ukradnutí, nepremýšľajú nad ich existenciou. Presne taký bol aj Aaron. Otázka, či anjeli naozaj sú, bola tá posledná, ktorá by ho trápila. Mal dosť chaotický život, prechádzal z jednej náhradnej rodiny do druhej. Nakoniec však našiel tú, v ktorej sa udomácnil, jeho noví rodičia sa mu dostali pod kožu, dokonca si obľúbil aj svojho nového "brata". No práve vtedy, keď bol šťastný a keď si myslel, že sa konečne všetko dostalo do normálu, na jeho osemnáste narodeniny dostal nepríjemné prekvapenie. Začali sa u neho objavovať čudné schopnosti. 
Aaron neskôr zisti, že jeho rodičmi, ktorých nikdy nepoznal, bola smrteľníčka a Padlí Anjel. A to z neho robí niečo iné ako človeka. Robí to z neho Nephilima. Aaron sa najskôr svoje schopnosti snaží potlačiť, snaží sa správať akoby sa nič nestalo. Nechce byť ničím špeciálnym. Chce žiť svoj život, zmaturovať, dostať sa na vysokú školu, chce robiť radosť svojim pestúnskym rodičom. To však nie je jeho osud. Jeho osud bol spísaný niekoľko tisícok rokov predtým. Aaron je totiž Vyvoleným. 

Niektorí Padlí Anjeli, ktorí žijú na Zemi sa úporne snažia nájsť Vyvoleného. Veria, že pre nich bude spásou. Že im opäť pomôže dostať sa do nebeského kráľovstva. Čakajú len a len na neho. Na druhej strane sú však Anjeli, ktorí veria, že Nephilimi robia hanbu všetkému, čo Boh stvoril a v jeho mene ich zabíjajú, aby tak zbavili svet všetkej špiny. Ich prioritou je však Vyvolený, pretože nechcú, aby sa proroctvo naplnilo. 

Aaron sa tak dostane do väčších problémov, ako si predstavoval. Musí si preto premyslieť svoje rozhodnutie, pretože na tom závisí veľa. 
Zatiaľ som našla len jednu jedinú knihu s anjelskou tematikou, ktorá by ma oslovila a naozaj sa mi páčila, tou je Nadpozemská. Padlí Anjeli od Sniegoskeho sú však iní. Kniha je plná napätia, bojových scén, záhad a mystického. Vtiahne vás do deja a nepustí až kým ju nedočítate. Presne ako to urobila aj so mnou. 

Zistila som, že podľa knihy bol urobený aj film. Počula som názory, že film nie je až taký dobrý, ale po dočítaní celej série by som si ho rada pozrela. Kniha sa mi veľmi páčila, bola som naozaj prekvapená, ako veľmi ma vtiahla, aj napriek tomu, že v nej bolo dosť málo romantiky a väčšinou to bolo o vojne medzi anjelmi. Dávam jej preto hodnotenie 5/5:
Týmto by som sa chcela poďakovať vydavateľstvu ALBATROS MEDIA za poskytnutie recenzného výtlačku a ak by ste mali o knižku záujem, nájdete ju TU.


6 comments :

  1. Viete, čo? Už mám dosť toho ako o tom všetci básnite. :D Tiež si to prečítam! A čo najskôr, veď to nebude problém, keďže kniha stojí na poličke už najmenej 4 mesiace a zatiaľ som si nenašla čas.

    ReplyDelete
  2. Simone: 4 mesiace na poličke a ešte nič? Okamžite sa na to vrhni! :D

    ReplyDelete
  3. Knížka se mi také velmi líbila, byla to úplně první knížka o andělech a zvedla laťku velmi vysoko. Už jsem četla i další díl a musím říct, že ten první nebyl zahanben :D je to skvělé čtení!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja sa strašne teším na pokračovanie, ale v slovenčine ešte nevyšiel, tak dúfam, že naše vydavateľstvá nesklamú a preložia ho :D
      Ja som predtým čítala ešte Nadpozemskú, čo bola tiež dosť dobrá kniha s anjelmi, ale bola úplne iná ako táto, takže to ani nedávam do jednej kategórie :)

      Delete
  4. Ja sa k tej knihe neviem vôbec dokopať. Film ma nenadchol a veľmi sa bojím, že by to s knihou dopadlo rovnako. Predsa len by to malo rovnaký základ. Príbeh je rovnaký.

    ReplyDelete
    Replies
    1. neviem aký bol film, preto ti asi neporadím, ale kniha bola dosť dobre spracovaná

      Delete