15 Oct 2012

Book covers #3 - Die for me (Amy Plum)

Obálka je pre mňa veľmi dôležitá pokiaľ si vyberám knihu. Je to prvý dojem, ktorý na vás urobí, presne ako s ľuďmi. Síce vám pekná obálka nemusí zaistiť aj kvalitný príbeh, no je to ten prvý krok, ku ktorému sa odhodláte. Pretože, ak sa vám obálka zapáči a niečim vás ohúri, potom si môžete knihu pridať do to-read listu alebo si prečítať anotáciu, či ju dokonca kúpiť. Pokiaľ sa však nejaká krajina rozhodne knihu preložiť, neznamená to, že preberú aj obálku, aj to totiž stojí nejaké tie peniaze. Namiesto toho ich môžu investovať do prekladu inej knihy. Ako je to s niektorými obálkami preložených kníh?

 Dnes vám prinášam niekoľko obmien knihy Die for me od Amy Plum. Ja som si túto knihu zamilovala, jej obálku, ale taktiež aj príbeh.Ukážem vám ešte nejaké iné verzie a bola by som rada, keby ste do komentára napísali, ktorá sa vám páči najviac.

Prvou obálkou je oficiálna americká pre hardcover od HarperTeen. Červená farba, výhľad na Paríž a tie ornamenty, jednoducho krása.


Ďalším kandidátom je bulharská obálka, ktorá je dosť podobná pôvodnej a taktiež nie je najškaredšia.


V Nórsku sa taktiež pridŕžali pôvodnej obálky a vytvorili niečo na ten spôsob. Mne osobne sa páči aj táto, mám rada tú fialovú a ornamenty okolo nápisu.


Avšak každý niekedy môže urobiť prešľap. Ľudia robia chyby a takouto veľkou chybou bola aj nemecká obálka, ktorá nemá nič, ale nič spoločné s pôvodnou a úprimne, ja by som ani vo sne netipovala, že by to mohla byť tá istá kniha.


A čo vy? Ktorá obálka sa vám páčila najviac, a ktorá najmenej? 

Sima :)

7 comments :

  1. mne 1. a 3. obálka,
    hneď by mi pritiahli pozornosť 8)

    ReplyDelete
  2. E_V_E: ja by som možno ešte zvládla aj tú bulharskú, ale nemeckú rozhodne nie :D

    ReplyDelete
  3. U mňa vedie jednoznačne prvá obálka, ale ani tá z Nórska nie je na zahodenie. :D

    ReplyDelete
  4. Prvý sa mi páči úplne najviac. :)

    ReplyDelete
  5. Lyn: hej pôvodná je nádherná, aj pokračovanie má skvelú obálku :D
    Simone: aj mne :)

    ReplyDelete
  6. keby som nevedela o akú knihu ide, pri tej nemeckej obálke by som si myslela, že je to nejaká rozprávka :D tá bulharská nie je taká pekná ako pôvodná, ale tie kliky-háky sa mi páčia =) a na nórskej tá fialová je super :)

    ReplyDelete
  7. hej tá nemecká trochu pripomína rozprávku, ale k tejto knihe sa to vôbec nehodí :)

    ReplyDelete