27 Aug 2011

Zoo Lešná - Zlín


Ahojte!
Tak po dlhom čase sa ozývam. Sama som prekvapená, že som sa ešte neuškvarila pri týchto vražedných teplotách, ktoré v Žiline panujú - a to sme na severe nechcem si ani predstaviť, aké to je niekde v Blave :) Priznám sa, že sa mi ani nechce myslieť na príbeh. Teda, myslím naň, predstavujem si pokračovanie, ale ako náhle zasadnem za počítač všetko to utečie alebo ma premôže lenivosť.
Dnes som sa teda prinútila niečo sem dať, aby teda ten blog nevyzeral ako mŕtvy.


V stredu 24.8.2011 som bola s rodičmi a bratom na takom menšom výlete v Zlíne v Zoo Lešná. Neviem či ste o nej už počuli, ale je to jedna úžasná zoo. Kam sa na ňu hrabú Bojnice. Hlavným plusovým bodov je fakt, že nemáte okolo seba betón a klietky kam sa pozriete, ale práve naopak, krásnu prírodu.
Záhrada je rozdelená na niekoľko úsekov :Amerika, Afrika,  Austrália, Ázia, Etiópia I.( 2. časť Etiópie bude dokončená v roku 2012). Pri vchode vám dajú mapku, na ktorej sú nakreslené všetky atrakcie, reštaurácie a zvieratá.
Julien the King :)
Už som tam bola tretí krát, ale priznám sa, že tento raz to bolo asi najlepšie. Zvieratá boli akési hravé, čo dosvedčoval aj jeden lemur, ktorý si vyliezol na kočík a nechal sa rozmaznávať návštevníkmi. A keď sme odchádzali preč, išiel s nami, ale cez závoru prejsť nemohol. Pohladkala som si ho aj ja a jeho kožúšok ma dosť prekvapil. Na pohľad vyzerá byť drsný ale je strašne jemný.



Aj slony celkom dobre pózovali pred foťákmi. Ten na obrázku sa volá Kali. Jej kamarátky, ktoré boli na druhej strane výbehu boli Ulu a Zola. Každá sa dala pekne rozoznať podľa uší.

Podarila sa mi ešte jedna pekná fotka. Žirafy boli tiež blízko ohrady, čo bol pre mňa dôležité, keďže sa mi pokazil foťák a mohla som fotiť len mobilom, ktorý síce fotí dobre, ale diaľka nie je jeho silná stránka.











Zámok v Lešnej:













Čo sa mi tam ešte páčilo, boli totemy pri vstupe do novej časti a tiež zaujímavosti o tej oblasti.


Totem pri Ázijskej časti 

 obrázok  v Africkej časti 

3 comments :

  1. krásny zámok tam je.
    a ako dlho ste v tej ZOO pobudli? lebo tak nejak je to rozdelené aj tu v Calgary a ja som tam strávila až 6 hodín a to som celé ani neprešla :)

    ReplyDelete
  2. tiež zhruba tých 6 hodín... okolo ôsmej sme vyrazili a vrátili sme sa o 16-tej, možno trochu neskôr :) keď sme tam boli prvý krát tiež sme to celé neprešli :)

    ReplyDelete