6 Jan 2017

Na ktoré tituly sa tento rok teším najviac? *alebo ako vám poviem o niektorých prekladoch, ktorých sa neviem dočkať*

Viete, čo mám rada na novom roku okrem novej Goodreads výzvy? Hľadanie nových titulov. Dokážem sedieť hodiny na Goodreads a prechádzať všetky zoznamy a odporúčania a profily autorov, kým môj úžasný nos nevyňuchá nejakú novinku. A tak som sa rozhodla, že vám predstavím tých najlepších z najlepších, klenoty tohto roku a knihy, pre ktoré by som bola ochotná vraždiť. (Ok, zas až TAK ďaleko by som nezašla... aj keď... )
VAROVANIE 1: Toto bude dlhý článok, preto vám radí si vziať nejaký čaj a niečo na zahryznutie. 
VAROVANIE 2: Niektoré tituly ešte nemajú slovenský či český názov ani presný dátum vydania.

KORUNA | Goodreads | Cooboo: Január 2017
Posledná časť v sérii. *vytiahne vreckovku a utrie si slzu* Selekcia ma strašne chytila a úplne som jej prepadla, hlavne vďaka tomu, že je tam princ a že dievčatá nosia krásne šaty. Mne netreba veľa. Je čudné, že už nebudú ďalšie selekcie, aj keď musím povedať, že Následníčka trochu zaostávala za pôvodnou sériou. V nej sa Eadlyn zoznámila s 35 uchádzačmi o jej ruku. Ktoré dievča by nechcelo, aby sa o ňu bilo 35 chlapov? (asi ja, pripadala by som si čudne, zabralo by to veľa času a musela by som spoznať každého z nich, čo znie ako priveľa roboty) V Korune si ale konečne vyberie a veľmi dúfam, že to bude môj kandidát, inak budem sklamaná.

ZÁREZY SMRTI | Goodreads | Slovart: Január 2017
Okay, okay, ja nie som fanynkou Veronicy Roth. Divergenciu som nečítala, aj film som videla len prvý a nebol zlý, ale žeby ma prinútil si prečítať knihy... nie. Celý ten hurhaj okolo Divergencie šiel mimo mňa a čím viac mi ju ľudia tlačili dolu krkom, tým menej som ju chcela čítať. Navyše, minule som si čistou náhodou prečítala celkom veľký spoiler, takže už ju asi ani nikdy čítať nebude. ALE (nebojte sa, dostávam sa k jadru veci), niektoré blogerky už mali možnosť si knihu prečítať a boli ňou nadšené a mne samej sa anotácia veľmi pozdáva. Ide v podstate o sci-fi fantasy žáner, ktorý sa odohráva v galaxii, kde má každý nejaký dar, ale Akosa a Cyru pre ich dary zneužívajú. (všímajte tie super mená!) Akos sa neskôr dostáva do Cyrinho sveta a to ešte bude sranda ich sledovať.
Ak by ste chceli vidieť niektoré z recenzií na Zárezy smrti, môžete ich nájsť u týchto úžasných dievčat: Mara, Maggie, Naty

DIVOKÁ PÍSEŇ | Goodreads | Cooboo: Február 2017
Íiiip na túto knihu sa tak strašne teším, aj napriek tomu, že som od nej čítala Archív a vôbec mi nesadol. Na toto počúvam len samé dobré ohlasy a vyzerá to strašne dobre! Je to prerozprávanie Rómea a Júlie, môjho najobľúbenejšieho príbehu od Shakespeara (áno, som až tak mainstream), lenže nebude to také ružové, pretože mesto obliehajú monštrá stvorené z násilia. Kate chce byť neľútostná ako jej otec, tak necháva monštrá behať po meste a od ľudí zbiera peniaze na ochranu. August je zase monštrum, ktoré pomocou hudby ľuďom kradne duše! To je aké poetické, romantické a trochu znepokojivé, ak mám byť úprimná. V podstate Kate je na jednej strane mesta, August na druhej a ja už len čakám, kedy príde tá romanca! Dúfam, že tam nejaká bude. A ak nie... nuž aspoň že tam sú monštrá.

SIX OF CROWS | Goodreads | Slovart: zatiaľ december 2017
Túto knihu vydá Slovart... niekedy v druhej polovičke tohto roku... ak sa nemýlim. Nikdy mi neverte. Moja pamäť je hrozná. V podstate, ak som to dobre pochopila, čo nemusí byť ten prípad, hlavná postava Kaz má šancu získať veeeeeľke množstvo peňazí, ale nedokáže ho ukradnúť sám, a tak si pozve rovnako kriminálnych a skúsených ľudí. Šípim, že to bude kniha plná podpichovania a vtipných hlášok. Podľa toho, čo som videla na instagrame a zahraničných blogoch to bude sranda. 

KISS OF DECEPTION | Goodreads | Coboo 2017
Prečo sa na túto knihu teším: a) princezná, ktorá utečie v deň svojej svadby b) princezná popritom ukradne tajné dokumenty c) určite tam bude nejaký fešný princ a dobre viete, akú ja mám na nich slabosť. V podstate je to príbeh o princeznej, ktorá sa skrýva a odhalí nejaké tajomstvá a všetko pôjde do kytek. Navyše to má nádhernú obálku. 

WINTERSONG | Goodreads | Cooboo 217
Pevne verím, že táto kniha bude dobre napísaná, pretože má tú najlepšiu anotáciu, akú som už dlho nevidela. Liesl ako malá počula rozprávky o goblinskom kráľovi (dúfam, že to prekladám dobre, ak nie veľmi sa ospravedlňujem), ale ako starla, mala svoje problémy a zabudla na neho. Lenže jedného dňa jej sestru unesú goblini a ona sa vydá ju hľadať a koho nájde? Uhádli ste, kráľa. No a tak obetuje svoj život, aby pustil jej sestru, vydá sa za neho a pomaly umiera. Všetko má svoju cenu. Lenže čo ani jeden nečakal? Že sa do seba zamilujú. Som fakt zvedavá, ako to vyriešia, lebo smrť je celkom veľký problém. 

Na ktoré knihy sa najviac tešíte vy? Zaujala vás niektoré kniha zo zoznamu? Ak áno, prečo? 

17 comments :

  1. Z týchto sa veľmi teším na Zárezy smrti...Aj na Korunu aj keď som ešte nečítala Následníčku :D ale naaaaajviac sa teším na Zlodejov snov (Havraní cyklus) :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo áno! Na tých som úplne zabudla, keďže ich mám v angličtine. Tí sú úplne skvelí. <3

      Delete
  2. Zárezy smrti si chcem veľmi prečítať, pretože Divergencia ma bavila (filmy nie, ale čo sa dá robiť). Ja to mám zasa so Selekciou ako ty s Divergenciou, Selekcia šla mimo mňa, prečítala som prvé dva diely a prestalo ma to baviť. Každému sadne niečo iné :D Každopádne super článok, vďaka na zaujímavé knižné tipy :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem. :) Rozhodne to bude rok plný dobrých kníh a každý si čosi nájde :)

      Delete
  3. The Kiss of deception mám rozčítané už pól roka a mňa to tak nechytilo, ale musím uznať, že autorka mala skvelý nápad nechcem spoilerovať, ale ak chceš fešného princa, tak sa môžeš zahrať na detektíva :D Na Wintersong sa teším úplne mega najviac, len neviem či preklad alebo originál. Uvidím časom :D Ale tento rok bude rozhodne pre mňa rozhodne viac než zaujímavý, pretože toľko skvelých kníh, čo vychádza tento rok som ešte osobne ja nezažila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieee, práve si zničila moju bublinku. Ja chcem fešného princa. :( Ale tak dúfam, že ma to zaujme aj bez neho, lebo zatiaľ som na to videla len dobré ohlasy. :) Wintersong vyzerá mega, ale ja osobne rozmýšľam nad anglickou verziou, ale tak uvidí sa. Rozhodne bude zaujímavý, lebo toto je len špička všetkého, čo príde. :)

      Delete
  4. Kto je tvojím favoritom v Korune? Neboj sa, nebudem spoilerovať, ale zhodou okolností na tejto sérii pracujem ako jazyková redaktorka, a tak ma strašne baví čítať si rôzne reakcie. Ja som s koncom bola spokojná :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V Následníčke som si dosť obľúbila Kila, takže dúfam, že sa to nepokazí v Korune. :)

      Delete
  5. Na Divokú píseň sa teším hlavne pre to, že je o chlapcovi a dievčine, ibaže tam nie je láska :DD Kiss of deception vyzerá skvelo, neviem či si videla dakde na nete mapku toho sveta, no je krásna a ja som zasa predaný :DD A síce Wintersong ide trochu do toho klišé, veľa ľudí a aj samotní autori zo zahraničia vravia, že tá kniha je napísaná krásnym a vraj poetickým štýlom, takže som na to celkom zvedavý. (Ehm, tá obálka je dokonalá.)
    Tiež som navnadený na Six of crows, pretože aj tým, ktorým sa nepáčila Shadow and bone, tak na tomto letia, čo bude pravdepodobne aj môj prípad, pretože teraz už čítam Shadow and bone už len kvôli tomu, že sa to rýchlo číta. :DD
    Krásny článok!! :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieeee, už druhý, ktorý mi zničil moju bublinku nadšenia! Ako to, že tam nie je žiadna láska? Však to normálne kričí po láske. Oh well, aspoň že tam sú tie monštrá. :D
      Áno, mapku som videla a je neskutočná. Také detaily dostanú aj mňa. :D
      Tá obálka na Wintersong je úžasná a ja som veľa odoziev nevidela, takže rada počujem to o tom poetickom štýle. Také ja veľmi rada. :)
      Uuuuu aj ja čítam Shadow and Bone a the Darkling je úplne úžasný a žeriem to hlavne kvôli nemu :D
      Ja ďakujem za komentár, veľmi ma potešil. :)

      Delete
  6. Z tvojho zoznamu ma zaujala aj Divoká píseň. Inak, dobre som sa zasmiala na tom prehlásení, že to "nebude až také ružové". To nemali aj Rómeo a Júlia, ak si dobre spomínam, ale čítala som to už fakt dávno, možno som medzitým na nejaký detail zabudla. :D
    Kiss of Deception na mňa v čítačke čaká už asi večnosť, tak by bolo dobré konečne sa do nej pustiť. A teraz to vyzerá tak, že si budem chcieť prečítať Wintersong. Vieš čo, máš super schopnosť pár slovami ma presvedčiť o tom, že si nejakú knihu chcem prečítať. Normálne supertajné nadanie alebo niečo podobné. :)
    Ešte na záver k tej knihe Six of Crows. Ak si dobre spomínam, o dedičstvo tam nejde, ale o fakt dosť veľa peňazí. Kaz dostane úlohu za odmenu, ktorú nedokáže odmietnuť, tak dá dokopy tím ďalších vyvrheľov a snažia sa preniknúť do asi najstráženejšieho miesta na svete, aby odtiaľ niekoho dostali... A viac ti k tomu nepoviem, pretože sa na tú knihu tešíš a ja by som ti len veľmi nerada pokazila zážitok z čítania svojimi rečami. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rozhodne to nemali ružové. Stačí, ak vieš, ako skončili :D
      Muhaha na nej pracujem v škole, aby som potom decká v škole vedela hypnotizovať svojimi argumentami a aby som vychovala vzdelanú generáciu. :D :D
      Vidíš, ja som vedela, že to popletiem, keď som sa dívala na tú anotáciu. Idem to hneď opraviť a dúfam, že si to nikto poriadne nevšimol. Stačí, stačí, ale znie mi to trochu ako ten film Podfukári, takže je to ešte lepšie. :D

      Delete
    2. Ja som k tomu mala pár výhrad, ale na druhej strane som zvedavá, ako to celé dopadne, takže si pokračovanie určite prečítam. Našťastie to zatiaľ vyzerá tak, že to bude len dilógia. :)

      Delete
  7. Skvělý výběr :) Na všechny tyto knížky se těším také :) Právě teď nejvíce na Zářezy smrti a Grišu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja dúfam, že Zárezy nesklamú, to by bolo nepríjemné. :)

      Delete
  8. Ja sa asi najviac teším na A Court of Wings and Ruin (Sarah J. Maas) lebo tú sériu zatiaľ milujem ♥ A z tvojho zoznamu ma zaujala kniha Six of Crows... viem, že som ju určite videla v niekoľkých videách od zahraničných booktuberov, ale nikdy som si ju nejako nevyhľadávala... teraz ju mám na TBR liste a teším sa na ňu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na to sa teším aj ja, aj keď som ešte neprečítala ACOMAF! :O Ja som tiež všade videla Six of Crows, ale myslela som, že musím mať prečítanú jej Grisha trilógiu najprv, preto som sa do toho nepúšťala :D

      Delete