24 Mar 2016

Zo zákulisia príbehov #3 : Obľúbená postava

Vitajte pri marcovom vydaní Zo zákulisia príbehov. Tento mesiac bude obľúbených postavách. Prezradíme, ktorá je naša obľúbená a prečo. Ja sa hlavne neviem dočkať vašich odpovedí, kde nám poviete o tej svojej. 

O čo ide?

Zo zákulisia príbehov je mesačný projekt. Každý mesiac s Lyn zverejníme iné otázky, na ktoré odpovieme. Otázky sa budú týkať nášho písania, ako tvoríme, budete môcť spoznať naše postavy a dozviete sa informácie, ktoré len tak niekto nevie.

Ako sa môžete zapojiť? 

Jednoducho naskočte! Skopírujte otázky, dajte ich do článku a odpovedzte. Budeme však rady, ak si skopírujete titulný obrázok z jedného alebo druhého blogu a uvediete linky na naše blogy. Ak zverejníte príspevok na blog, nezabudnite sa vrátiť a pridať do linkovača váš blog, aby sme vás potom mohli navštíviť a pozrieť si vaše odpovede.

Prečo práve táto postava? lili

Tento mesiac som sa rozhodla, že budem hovoriť o Kyrianovi, jednom z rebelov. Nie je to hlavná postava, aspoň ja ho neberiem ako hlavnú postavu, no stále je veľmi dôležitá pre celý dej a pre vývoj iných postáv. Ja mám Kyriana ale veľmi rada, pretože na ňom vidieť, ako veľmi mu záleží na obyvateľoch Adrie a na tom, čo bude s krajinou. Patrí do jednej skupiny rebelov a páči sa mi, ako dokáže každého zburcovať k akcii a presvedčiť ich, aby robili niečo pre budúcnosť svojich detí. Aj napriek tomu, že sa môže zdať, že je to tvrdý chlap, ktorý si k sebe nikoho nepustí, je zaujímavé vidieť aj jeho jemnejšiu stránku. Nehovoriac o tom, že je sranda písať kapitoly, v ktorých sa vyskytuje.

Ktoré vlastnosti máš na svojej obľúbenej postave najradšej a prečo? lyn

Hmm... na Kyrianovi mám najradšej jeho oddanosť a zapálenosť pre vec, pretože keď sa do niečoho pustí, venujeme tomu celú svoju dušu. Všetko, čo urobí, robí najmenej na sto percent a dokáže obetovať veci, ktoré miluje, len aby pomohol vyššiemu dobru, čo môže znieť ako klišé, ale nie je. Poznám ľudí, ktorí by sa pre iných aj rozkúskovali a do istej miery je taký aj Kyrian. 
Zároveň zbožňujem jeho sarkazmus a uhundranosť, pretože ho to robí neodolateľným.

Aké tri veci by tvoja obľúbená postava zachránila z horiaceho domu a prečo? lyn

Predpokladajme, že ten horiacim dom je ich základňa. Zrejme by zachránil niektorých členov, ak by uviazli, pretože to je celý Kyrian. 
Ako druhú vec by zachránil svoje meče a celú výzbroj, pretože je drahá a on svoje meče nadovšetko miluje. 
Zároveň by zachránil veci, ktoré mu zostali po bratovi, pretože je to jeho jediná rodina.

Čo najhoršieho by ste dokázali svojej postave spraviť? / Ako veľmi sa vaša hlavná postava podobá na vás samých? viki

Začnem tým, ako veľmi sa na mňa podobá. Po fyzickej stránke nemôžeme byť od seba odlišnejší. Ok, možno tie vlasy by sme mali rovnaké, ale myslím, že Kyrian ich má o niekoľko odtieňov bledšie a trošku kratšie. Skôr by som povedala, že sa práve trochu približujeme tým hundraním a sarkazmom. 

Rozhodne by som Kyriana nevedela zabiť. Poznáte, čo sa hovorí: Pokiaľ sa do vás zamiluje autor, nemusíte sa báť o svoj život.“ a myslím, že to funguje aj v tomto prípade. To však neznamená, že Kyrian neprejde škaredými vecami ako napríklad mučením, väznením a podobne.

Dočká sa vaša obľúbená postava šťastného konca, alebo dokážete opísať jej/jeho smrť? NevaMarsden

Ako som povedala, nebola by som schopná ho zabiť, ale na druhej strane neviem s istotou povedať, či sa dočká šťastného konca. Hlavne preto, že jeho šťastný koniec je ešte strašne ďaleko, no myslím, že to bude viac šťastné ako nešťastné. 

1 comment :

  1. V oddanosti sú na tom s mojou postavou rovnako :D :D Sranda, že v knihách sú často také postavy, čo by spravili hocičo pre svoju rodinu. Možno niekedy napíšem o postave, ktorej budú rodinní členovia liezť na nervy a bude jej ukradnuté, čo sa s nimi stane, aby som potom mohla napísať, že jej oddanosť nič nehovorí. Ktovie, kam by ju to doviedlo. Možno by sa z toho nakoniec vykľul príbeh o nejakej totálne potvore. :D

    Inak to s tými vlasmi ma pobavilo. Predstavila som si ho tak trochu ako mužskú verziu teba aj s tým sarkazmom a vyšiel z toho dosť vtipný obrázok. Som na neho vážne zvedavá.
    Ako to vidíš s písaním? Kedy by som to asi mohla dokončiť? :D

    ReplyDelete