2 Aug 2013

Čo majú spoločné Disney krásky a úchylné kurča???

Prázdniny sú v plnom prúde, utekajú ako voda a ja sa v poslednom čase snažím neroztopiť od toho tepla, čo nastalo. Slnko a leto mám rada, ale čo je veľa, to je veľa. Minule som v noci ledva spala, pretože som bola prilepená k plachte, myslela som, že sa ostrihám dohola, pretože vlasy som mala omotané okolo krku a seriózne som zvažovala, že pôjdem spať do mraziaka. Našťastie som to prežila. 

Ale k veci. Sem tam zablúdim na internet a viete, ako to chodí. Poviete si, že sa len mrknete na Facebook, možno skontrolujete emaily, ale v skutočnosti tam zostanete dve až tri hodiny. Ak nieste tento prípad, klobúk dolu, pretože mne sa to stáva dosť často a mám problém sa odtrhnúť od stránok ako Youtube alebo Goodreads. 

A tak vďaka mojej menšej obsesívnej poruchy Youtubom (načo pozerať televíziu? Mám youtube, je to rovnako návykové a s kvalitnejšími videami) som narazila na pár videí, o ktoré sa s vami chcem podeliť. Takto sa nad nimi môžeme rozplývať viacerí.

Predpokladám, že všetci dobre poznáte staré disneyovky ako Ariela, Kráska a zviera, Aladin a Pocahontas. Bolo to celé moje detstvo a vždy som im závidela tie šťastné konce. Minule som však našla brutálne video, ktoré ukáže, ako skutočne tieto rozprávky skončili (znie tak šťastne, že ani nebudete vedieť, že je v skutočnosti smutné :D )

Ďalšie video je dosť divné. Ale vtipné. Fifty shades tiež poznáte, verím, že hej, a toto je taktiež menšia paródia. Myslím, že k tomuto netreba žiadny komentár, len si to pozrite. 
Na rade je hudba a v poslednej dobe som bola dosť namotaná na tieto skladby. Robina Thickea som nikdy nemusela, ale toto je dosť chytľavé. K Selene, nemusím ju, naživo nevie spievať (minule som videla video, kde na koncerte spieval playback, pretože ona tam tancovala a nedokázala by to uspievať, to nie je dobrá speváčka), ale toto je moje guilty pleasure, ktoré nemôžem prestať počúvať. Pevne dúfam, že ma to však prejde, trošku sa za to hanbím :D 
 

Ale netrávim celý čas len na internete, nie som žiadny asociál. Tento týždeň sme s kamoškami vybielili takmer všetky letné výpredaje v Žiline, chodím do autoškoly, kde sa na mne inštruktor pekne baví, pretože som tam jediné dievča a on si očividne myslí, že mu to dáva právo ma podpichovať. Trávim ho aj zabarikádovaná vo svojej izbe medzi kopou kníh, ktoré chcem toto leto ešte prečítať, pretože viem, že potom cez školský rok to bude samá odborná literatúra k slovenskej literatúre, ktorej rozumiem menej ako tej anglickej. Nehovoriac o tom, že si idem do knižnice pre desať anglických klasických kníh, ktoré musím prečítať ešte skôr než začne škola, pretože potom nebude čas. Ešte raz, prečo som šla na tú školu? 

Dala som sa aj do písania môjho diela, Za hranicou života. Teda, skôr som sa dala do opravovania kapitol, ktoré som dopísala pred dvoma mesiacmi a bola som zhrozená. Snažím sa, ale písanie mi ide pomalšie a pomalšie. Dostala som pár nápadov, tak dúfam, že sa to nejak posunie, ale ako sa poznám, dostanem chuť písať až vtedy, keď sa začne školský rok a ja nebudem mať absolútne žiadny čas. Super! 
Myslela som však, že by som sem dala menšiu ukážku ktorá by vás mohla zaujať (ak nie, je to v poriadku, neprídem si po vás :D ) 

„Myslím, že viete, prečo som vás sem zavolal, že?

„Ani nie,“ prehovoril Cameron a usadil sa na jednom z kresiel a ja vedľa neho. 
„Ide o tú vec s proroctvom. Keby bolo všetko ako inokedy, Osud by sa nenáhlil s nahradením Matthiasovho prázdneho miesta, ale keďže sa dejú veci, ktoré sa dejú, dúfajú, že sa to pokúsim vyriešiť. Rád by som preto vedel, čo o tom všetkom viete.“  
„Nuž, veľa toho nie je,“ ujal sa slova Cameron a porozprával mu všetko, čo sa tu za niekoľko posledných dní udialo. Bola som rada, že zamlčal informáciu, že sme pravdepodobne našli dievča z toho proroctva. Ja som tam len sedela a čakala kým oni dvaja všetko vybavia a budeme môcť ísť preč. Pohľady, ktoré mi Mason daroval, ma totiž dosť znervózňovali.
Mal ostrejšie črty tváre, no keďže mal dlhšie vlasy, nebilo to tak strašne do očí. Zamyslene sledoval Camerona, sústredene počúval, čo mu hovoril. Možno mu celá tá situácia nebola ukradnutá. Možno naozaj chcel vyriešiť problémy. Zrejme by som ho nemala súdiť podľa toho, ako vyzerá. No aj napriek tomu na mňa pôsobil ako veľký frajer. Taký, ktorý keď prejde uličkou školy, všetky dievčatá vzdychnú. Taký, ktorého by otec dievčaťu nikdy neschválil. 
Uprene som ho sledovala, keď vtom Cameron dohovoril a Mason sa obrátil ku mne. Pohľady sa nám stretli a on sa usmial tak, že by sa nejednému dievčaťu podlomili kolená. 
„Ty si tá s červeným tetovaním, že?“ spýtal sa po chvíli.
Ďalší bod na zoznam, prečo ho nemám rada, pomyslela som si. 
„Bingo!“ ozvala som sa naoko nadšene. Skrútilo mu kútikom úst, takže asi neprehliadol môj sarkazmus. Fajn.
„Smiem?“ spýtal sa ticho a ukázal na moju ruku. Zhlboka som sa nadýchla a položila chrbát ruky na jeho pracovný stôl. Všimla som si, ako sa mu rozšírili oči, keď videl, že je naozaj červené. Tvárou mu preblesklo prekvapenie a záujem. Bruškom palca jemne a pomaly prešiel po jednej z línii. Na prázdno som preglgla a snažila som sa ignorovať zimomriavky, ktoré mi z toho dotyku naskočili. Odvrátila som pohľad od jeho palca smerom k jeho tvári a zistila som, že na mňa uprene hľadí. 
„Ešte stále sme nezistili, prečo ho má červené,“ ozval sa Cameron a jeho hlas akoby preťal ťažobu toho momentu. Mason sa opäť pohodlne usadil vo svojom kresle a ja som bola Camovi vďačná, že prehovoril. Rýchlo som stiahla ruku a zakryla si tetovanie dlaňou.

Ak ste sa dostali až sem na koniec tohto dlhého monológu, gratulujem. Tento príspevok vlastne nemá nejaký väčší zmysel, išlo skôr o to ukázať, čo v poslednom čase zbožňujem, čo sa vám môže zapáčiť a čo je nové. 

A čo vy? Tiež sa snažíte čítať, pretože škola vám to neskôr nedovolí?  Aj vy máte nejaké guilty pleasure, ktoré by ste najradšej nepriznali? Alebo pesničky, ktoré vám nedajú oddýchnuť? Ak hej, pokojne sa o to podeľte v komentároch, budem rada. 

12 comments :

  1. Veľmi som sa pobavila na tých videách..máš pravdu v telke už nič nie je...všetko dobré sa dá nájsť len na youtube a je to BEZ reklám :)
    Ja mám doma tiež asi 10 kníh...a nie a nie sa do nich pustiť...kedysi som mala guilty pleasure od biebera k čomu sa radšej nepriznávam :/

    http://trouble-everywhere.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne, je to BEZ reklám alebo sa dajú preskočiť :)
      Tak guilty pleause musí byť ;) či už je to Bieber alebo Selena :D

      Delete
  2. Tak tými videami si mi spôsobila záchvat smiechu :DDDDDDDD

    Super článok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) Som rada, že sa videá páčili :)

      Delete
  3. Nikdy som nemala rada koniec Pocahontas - ani jednotky ani dvojky(tá mi zlomila srdce, lebo skončila s tým hnedovlasým chlapom, ktorého meno som nikdy nevedela) -_-"

    Gomezová to naživo fakt nevie - na nejakom odovzdávaní cien MTV tiež vystúpila a tam nemala playback a bolo to hrozné, a najhoršie bolo, že som to nemohla preskočiť, keďže som to pozerala naživo, takže som neustále niekam odchádzala :D Ale toto Slow Down vyzerá dobre(asi si ma na to namotala =D)

    Držím palce k tým knihám a aj autoškole :) A dúfam, že Za hranicou života raz dopíšeš a budeme si to môcť prečítať všetci ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som pre istotu Pocahontas 2 ani nevidela :D
      Ja som ju videla spievať na tohtoročnom MTV awards, tam spievala to Come and Get it a tým, že tancovala jej dochádzal dych a ledva spievala :D

      Ďakujem, no dúfam, že to dopíšem, v poslednom čase je to so mnou a písaním hrozné :)

      Delete
    2. Tak to si mala šťastie :D My sme vtedy často chodili do videopožičovne a ešte si pamätám, aká som bola natešená, keď som uvidela obal kazety dvojky a hneď som to chcela, ale už sa nepamätám, čo som robila po pozretí filmu, len to, že som to nemala rada - je to také hmlisté, asi nejaký obranný reflex zabudnutia traumy :D

      Delete
    3. :D :D Radšej zabudnúť ako mať traumu, to je jasné :D Ja som nevidela ani pokračovanie Malej morskej panny, to som počula tiež, že sa skončilo nejako zle :D

      Delete
  4. Heh, tiež som si dnes vravela, načo mi je toľko vlasov, tie teploty sú hrozné.:D

    Prvé video je super. *_* :D

    Inak letné výpredaje v ZA som tiež aktívne využívala a ešte sa tam plánujem vrátiť.:D

    ...A rozhodne teraz čítam ako najatá, lebo to cez školu bude ťažšie. -.-" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chvost alebo vysoký drdol je v poslednom čase mojím najlepším kamarátom :D
      Ja by som sa tiež ešte vrátila, ale žiaľ, peňaženka namieta :D
      To teda bude, ale dobré vedieť, že v tom nie som sama :)

      Delete
    2. Podobne.:D
      Tak ja neviem, či to bude ešte na výpredaje alebo až nejaké jesenné nákupy... ale budú to nákupy a to je dôležité.:D
      Asi tak.:):D

      Ešte som v prvom komentári zabudla, že tá ukážka vyzerá dobre.^___^

      Delete
    3. Nákupov nikdy nie je dosť :D Ja musím využiť tie žilinské kým som ešte tu :D
      Ďakujem :)

      Delete