13 Mar 2013

K.A. Linde - Avoiding Commitment

Autorka: K.A. Linde
Originálny názov: Avoiding Commitment
Séria: Avoiding #1
Goodreads hodnotenie: 4,04
Jack and Lexi never had a typical relationship. After 2 years without speaking, she receives a phone call that changes everything. He unexpectedly asks her to convince the new girl, Bekah, that he's ready commit. Jack is calling now after everything they had been through because there is another woman. She can't believe it. Follow Lexi in this heart wrenching drama as she relives her past relationship, or lack thereof, with Jack, and not just in her own mind, but to his fiance-to-be. Throw in Bekah's hot brother who always seems to be in the right place at the right time, a past with more secrets to unravel than you can imagine, and you get a recipe for disaster. Find out what happens to Lexi as she travels to Atlanta to get the closure she so desprerately desires from Jack, and how the bumps of life seem to keep getting in the way.
Určite každý z vás vie, aké sú vzťahy nevyspytateľné. 
„Och, on je taký úžasný. Škoda, že ma nechce.“
Nuž, osud sa nás nepýta, do koho sa chceme zamilovať, všakže.
Rovnako, dokonca by som povedala, že aj horšie, dopadla Lexi. Zamilovala sa do nesprávnej osoby. A ako zistila, že Jack nie je pre ňu ten princ na bielom koni? Nuž, chcelo to niekoľko rezných rán, veľkú spotrebu papierových vreckoviek a hlavne, nového chlapa.

Lexi je úplné normálne dievča, teda až na to, že má úplne dokonalú postavu a slintá po nej asi každý jeden chlap, okolo ktorého prejde na ulici. Dostala sa na NY univerzitu a študuje právo, kam sa dostala bez oteckovho zlatého konta. Múdra a krásna, vražedná kombinácia. Je teda normálne, že chlap ako Jack na ňu uprel tie svoje hypnotizujúce oči, ktoré autorka neustále spomína, a našiel v nej zaľúbenie. Spoznali sa v kaviarni, kde ona študovala, iným slovom ho bez hanby očumovala, ako brigáduje. Úprimne, autorka ho vykreslila dosť dobre, preto sa jej ani nečudujem, skôr len slepo závidím. Samozrejme, zaľúbia sa do seba a ďalej to už poznáte.
Autorka sa však snažila o „originálny“ príbeh, a tak do kotlíka s romantickou zápletkou prisypala drámu. Ak mám byť úprimná, neodhadla množstvo a trochu sa jej usypalo. Myslím, že ste sa už sami dovtípili, že ich láska nebude práve najšťastnejšia. A máte pravdu, nie je. Z normálnej a šťastnej Lexi sa stane dievča, ktoré nedokáže mať dlhodobý vzťah, pretože vždy sa jej do cesty „náhodou“ zamotá Jack a totálne si ju omotá okolo malíčka a hrá sa s ňou ako s bábkou. A Jack, myslím, že keby som ho stretla, tak by som mu jednu vlepila (dobre, tak asi nie, ale viete ako to myslím). V skutočnosti je to len obyčajný hajzel, ktorý Lexi neustále využíva a aj napriek tomu, že hovorí, ako strašne ju miluje, iba jej ubližuje.

Príbeh sa odohráva vo dvoch časoch: v prítomnosti a v minulosti, ktorá čitateľovi postupne odhaľuje celú kauzu Jack & Lexi. Stretávajú sa za rôznych okolností, ich vášeň ničí všetko okolo a amorove šípy robia viac zla ako dobra. A keď už si myslíte, že toto bola celá ich minulosť, autorka vás opäť prekvapí nejakým náhodným stretnutím. V jednom obraze minulosti si však uvedomíte, že stretla tú osobu, ktorá si vás získa viac ako samotný Jack, teda aspoň u mňa to tak bolo. A aby som nezabudla, autorke sa do kotlíka neusypala len dráma, ale pridala tam aj strašne testosterónu. V niektorých prípadoch to vyznieva romanticky, idete sa až roztopiť, ale po chvíli vás to prestane baviť a radšej by ste tých nadupaných mačov vymenili za obyčajného smrteľníka, ktorý vás bude mať naozaj rád.

Aby sme sa pochopili, aj napriek tomuto všetkému sa mi kniha naozaj páčila, z Jacka som bola na začiatku namäkko, kým sa neobjavil ten druhý chlapec. Kniha mala spád a niekedy ma doslova ničila, pretože som chcela silou –mocou, aby tí dvaja boli spolu. Urobila som však asi jednu chybu, možno mi to naopak otvorilo oči, že som knihu odložila a dlho sa k nej nedostala. Neskôr, keď som sa k nej vrátila, už ma tak nenadchýnala, ako to bolo na začiatku, a preto mi trvalo trochu dlhšie, než som ju dočítala. Taktiež sa mi to zdá dosť natiahnuté, 370 strán by som pokojne skrátila na 300 a vôbec by to nevadilo, miestami sa autorka prplala s opismi izieb tak dopodrobna, až som ich preskakovala. Opisy áno, ale s mierou.

Keď to mám zhrnúť, tak áno, kniha bola dobrá, zasmiala som sa, poplakala si, trhala si vlasy, prevracala oči, a to je oveľa lepšie, než žiadne emócie. Napriek tomu si myslím, že autorka to s týmto receptom akosi neodhadla a na niektorých miestach to prepískla. Zistila som však, že je to dokonca séria, tak som veľmi zvedavá, čo bude v ďalšej časti, lebo si fakt neviem ani len predstaviť o čom by autorka mohla ešte písať. Dávam preto hodnotenie 4/5:


8 comments :

  1. Tak nejako som nepochopila ani anotácie - asi som fakt blbá -, takže nad tým, že by som pochopila knihu, sa už radšej ani zamýšľať nejdem. Ale recenzia bola dobrá, mne by si mohla do hlavy prisypať trochu tempa, nech už konečne dopíšem VZA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. to by som ti teda mala, lebo pri mojej deravej hlave aj zabudnem, čo sa doteraz stalo :D

      Delete
  2. Ja som to zas pochopila, a musím uznať, že úžasná recenzia. Kniha vyzerá dosť dobre, ale ani ja nemám rada obsiahle opisy miest, keď ich je tam veľa, tak ich taktiež preskakujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ich našťastie nebolo až toľko, že by sa to nedalo zniesť, ale niektoré som jednoducho musela preskočiť :D

      Delete
  3. Pekná recenzia aj keď asi nič pre mňa.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) Nuž, silno závisí od vkusu čitateľa, nie každému takéto niečo sadne :)

      Delete
  4. To je neuveriteľné! Ty si stále o krok vpred predo mnou. Všetky anglické knihy, ktoré si chcem čo najskôr prečítať máš ty prečítané tesne predo mnou. :D Ale krásna recenzia a teraz sa tej knihy nebudem vedieť dočkať už vôbec. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To robím naschvál! :D Ale nie, skutočne som v tom nevinne :D A rýchlo sa do nej pusti, pretože som sa o nej zatiaľ nemala s kým poriadne porozprávať a poohovárať čo sa tam stalo :D

      Delete