22 Jul 2016

Pokémon tag | Prečítaj ich všetky!


Myslím, že väčšina z vás už počula alebo sama hrá hru Pokémon Go a ja som jej prepadla tiež. Nemyslela som si, že si ju stiahnem, ale nejako sa to stalo a momentálne som na to viac než namotaná. Keď som na nete videla tento tag, rozhodla som sa porušiť všetky moje pravidlá o nerobení tagov, pretože prirovnávať knihy k pokemonom? How cool is that? Tento tag vytvorila Antee @ Read at Midnight a ja ju za to zbožňujem, lebo je úžasný a tie obrázky nemajú chybu. 

Kniha, ktorá ťa donútila zamilovať si čítanie


Ok, môžeme sa venovať na chvíľu tomu, aká krutá tá hra je, keď vám dá na začiatku na výber medzi Bulbasaurom, Squirtlom a Charmanderom? Ja ich chcem predsa všetkých troch! Nakoniec som si ale vybrala Squirtla, pretože je totálne rozkošný. 

Rovnako ťažké je sa rozhodnúť, ktorá kniha bola tá prvá, ktorá spustila lavínu čítania v mojom živote. Čítala som veľa odmalička, ale asi si vyberiem Harryho Pottera, pretože to bola prvá knižná séria, ktorá ma fakt dostala a zmenila mi detstvo a doteraz ju mám rada. 

Klasika, ktorú budeš navždy milovať


Ešte stále som nenarazila na Pikachu, čo je celkom smutné, pretože okrem Jigglypuffa a základnej trojky je to jediný pokémon, ktorého naozaj chcem. Ešte keď som ako malá zbierala nálepky sa ťažko hľadal. 

Mám chuť do tejto kategórie znova zaradiť Harryho Pottera, pretože je to klasika a vždy ju budem milovať, ale nech sa neopakujem, zvolím si Alicu v Krajine zázrakov, pretože je to kniha, ktorá vám dokáže, že všetko je možné a že sme všetci tak trochu blázni. 

Kniha, ktorá ťa nezaujíma, pretože je úplne VŠADE!!!


Keď vidím na mape zubata, vyčerpane si vzdychnem a pokračujem v ceste. Okrem pigeyho je to druhý pokémon, ktorého mám neskutočné množstvo a už ma to nebaví. Navyše sa chytajú dosť ťažko, keď furt lietajú a smejú sa vám do tváre. Not cool. 

Pre mňa do tejto kategórie jednoznačne patrí séria Divergencia, pretože keď vyšli knihy, všetci o nich hovorili a všetci ma nútili ich čítať a ja som bola zrazu znechutená, pretože to bolo všade.... a teraz vraj z toho chcú urobiť seriál? Ok, idem preč. 

Kniha, ktorá vám pripomína iné knihy, ale stále ju máte radi


Ditto sa v hre síce ešte neukázal, ale ja som rozhodne za to, aby ho tam šupli, pretože pozrite, aký je rozkošný!!! 

Sem by som asi dala Železnú skúšku od Holly Black, pretože mi motívmi pripomínala strašne Harryho Pottera, aj keď tam bolo mnoho elementov odlišných. Neviem si však pomôcť, pre mňa to bolo dosť podobné, ale aj tak som si to užila. 


Kniha/séria, ktorú si nezačal práve kvôli jej veľkosti


Ďalší pokémon, ktorého som v hre ešte nestretla, ale neviem sa dočkať, lebo jeho výraz tváre mi dosť pripomína mňa. Myslím, že by sme si veľmi dobre sadli. Cítim to v kostiach. 

Do tejto kategórie zaraďujem Hru o tróny, pretože tie knihy sú poriadne bichle. S malými písmenkami. A nech znejú neviem ako dobre, stále ma odrádza ich veľkosť, pretože neviem, či si trúfam na takú veľkú sériu. Čo ak ma nebude baviť? Čo ak ma skolí uprostred prvej knihy a nebudem môcť pokračovať? 

Kniha, kvôli ktorej si ostal hore celú noc


Map of Fates od Maggie Hall rozhodne. Tá autorka vie, ako napísať dobrú knihu a keď sa raz dostanete do špirály prekvapení a plot twistov, nie ste schopní knihu pustiť z ruky. Táto kniha je druhá časť, ale prvá časť série - The Conspiracy of Us - je rovnako dobrá. 

Btw, zbožňujem ako diabolsky Gengar vyzerá. Ale zároveň aj chutne. To nedokáže len tak niekto. 

Tvoj najobľúbenejší knižný pár


Uhm, rozhodne Alyssa a Morpheus zo série Splintered. Oni dvaja sa k sebe tak veľmi hodia! Nehovoriac o tom, aký je Morpheus úžasný a aký dobrý vplyv má na Alyssu, pretože z nej robí silnejšiu kráľovnú a jednoducho sa pri nich roztápam, pretože sú fakt na jednej úrovni a vedia si zo seba urobiť srandu a krásne sa dopĺňajú. 

Samozrejme, sú tu aj možnosti ako Nidoking + Nidoking / Nidoqueen + Nidoqueen a všetko medzi tým. 

Veľmi rýchle čítanie

Tu by som chcela upozorniť na knihu The Impostor Queen, ktorá je úplne úžasná, plná zvratov a zaujímavého prostredia. Takže ak ste ju ešte nečítali, rýchlo utekajte. Sľubujem, že to neoľutujete. 

Séria, pri ktorej ťa neomrzia neustále spin-offy

Aby som sa neopakovala so Splintered sériou, dám sem sériu Trón zo Skla, pretože Celeanu úplne zbožňujem. Je nebezpečná, trochu egocentrická a má rada módu. A s dýkami narába rovnako dobre ako ja. Navyše, neskutočne sa teším na novelu o Chaolovi, pretože momentálne je mojím najobľúbenejším hrdinom v celej sérii, ale ako pôjdem na trojku, asi sa to zmení. Dúfam, že nie. 

Keď už je reč o Eevee, potrebujem ich viac! Nielenže potrebujem candy na všetky tri možné evolúcie, ale preto, lebo je taká roztomilá a zlatá a chcem si ju len pritúliť a mať ju ako plyšáka. 

Kniha/ séria, ktorá bola prekvapivo výborná


Z tejto rybky bude raz veľmi silný Gyarados... teda až potom, čo ich nachytám asi ďalšiu stovku, pretože potrebuje strašne veľa candy!!!! 

Tu to bude pre mňa asi A Court of Thorns and Roses od S.J. Maas. Aj napriek tomu, že ToG sériu mám rada, mala som trochu obavy, pretože som počula zmiešané názory a zo začiatku som nebola veľmi namotaná, ale potom to bolo úplne úžasné a prekvapilo ma, ako veľmi dobrá bola. Teraz už budem vedieť, že nemám S.J. Maas spochybňovať. Čo som si to dovolila!!!! 


Kniha vychválená do neba, na ktorú sa tešíš


It End With Us od Colleen Hoover. No tak, je to Colleen! To predsa nemôže byť zlé. Na nete sa už objavujú recenzie a všetci básnia o tom, aká je to super kniha a sama Colleen vravela, že je to najosobnejšia kniha, čo ma ešte viac láka, takže áno, neviem sa dočkať, kedy už vyjde. 

Hoci legendárni pokémoni ešte v hre nie sú, ja som v tíme Mystic, takže mi pripadá Articuno. Dúfam, že ich časom do hry pridajú, no je isté, že bude set sakra ťažké ich dostať. 

Kolektorské vydanie, po ktorom túžiš


Ja som prednedávnom naďabila na zberateľské vydanie Hier o život, ktoré ma biele obálky a  na každej knihe je drozdajka v inej polohe. Zbožňujem takéto minimalistické obálky a raz budú aj na mojej poličke. 

Debut, na ktorý sa strašne tešíš! 


Zatiaľ sa mi nevyliahlo veľa vajíčok, ale minule som v jednom mala Ponytu, čo ma veľmi ale veľmi potešilo, pretože je to jedna veľká krásavica. 

Akurát včera som si objednala If I Was Your Girl, čo je debut autorky Meredith Russo o chlapcovi menom Andrew, ktorý je teraz dievčaťom menom Amanda. Neskutočne sa na to teším a počula som o tom samé dobré veci, takže pevne verím, že to bude veľmi dobrá kniha a moje nadšenie neopadne. 

Autor, ktorého knihy automaticky kupuješ

Tu patrí málo autorov, pretože som vyberavá, ale moji obľúbení sú A.G.Howard, Colleen Hoover alebo S.J.Maas, pretože som sa nemohla rozhodnúť len pre jednu z nich. 

Mimochodom, neviem ako vy, ale ja som videla lure v akcii asi 3x a ani raz to nebolo bohviečo. Našťastie som ho nemíňala ja, ale nejakí hráči naokolo. 


Vydanie knihy, na ktoré si čakal veky

Ja doslova odrátam dni, kedy vyjde nová kniha od A.G. Howard s názvom The Architect of Song, čo má byť jej prvá new adultka. Vychádza 15.8 ale ešte stále nie je na Bookdepository, tak dúfam, že sa to čoskoro zmení. Ja ju potrebujem na poličke! 

Musím si zaťukať na drevo, pretože mne túto správu ešte vôbec nevyhodilo, za čo som veľmi ale veľmi rada. 

Fú, to je dlhý zoznam a to máme len pár vybratých pokémonov. Ok, chcem označiť všetkých, ktorým sa tento tag zdá zábavný. 

Taktiež chcem vedieť, kto z vás hrá Pokémon Go. Na akom ste leveli? Ktorý pokémon je váš obľúbený? Zhodli ste sa v niektorých kategóriách s mojím výberom kníh?




6 comments :

  1. Videla som už rôzne knižné tagy, ale nikdy by som si nemyslela, že by sa objavil nejaký s kombináciou kníh a pokémonov :D :D
    Tiež sa bojím začať Hru o tróny, proste sú to strašné bichle :D Čo sa týka prerozprávania fantóma opery, neviem sa ho dočkať, ale nemalo to vyjsť pod názvom Roseblood až budúci rok niekedy či?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ani ja som to nečakala! :D
      Vidíš, ja som to úplne poplietla. Áno, Roseblood je prerozprávenie fantóma a vychádza budúci rok, The Architect of Songs je jej new adultka. Ach už mám v tej hlave prievan :D

      Delete
  2. Moc pěkný tag! A i když bych asi taky hlasovala pro Pottera, Alenka je moc pěkná :)

    ReplyDelete
  3. Tak to je super tag! :O :D

    http://mybookishimagination.blogspot.cz/

    ReplyDelete