2 Jan 2017

Nový rok, nové JA?

Som jednou z tých, ktorá si rada dáva predsavzatia. Doslova milujem začiatok roku. Nový list, nové predsavzatia, nové možnosti a nová šanca ich naplniť. Je to ako otvoriť úplne nový diár a vidieť tú krásne bielu stránku, ktorá vás volá, aby ste zobrali pero a popísali ju všetkými svojimi myšlienkami a nápadmi. Tomu sa predsa len ťažko odoláva, no nie?

A tak rovnako ako každý rok, aj teraz som si sadla za stôl a spísala predsavzatia, ktoré by som chcela dosiahnuť. Úprimne, všetci vieme, že ich nedodržím. Aj keď na moju obranu, tento rok som sa fakt snažila. A navyše, priority sa predsa menia a s nimi sa menia aj predsavzatia. Nie, teraz si už len vymýšľam výhovorky, ktorými by som ospravedlnila fakt, že na záväzky po mesiaci zabudnem. 

Ako každý rok, aj tento sa budem zapájať do Goodreads challenge, pretože je to jednoduchá cesta, akou si môžem počítať prečítané knihy. Minulý rok som si dala 60 kníh, ale zväčšila som to nakoniec na 100, pretože som bola strašne popredu. Tento rok začnem tiež na 60-tich knihách a uvidím, ako to pôjde. 

Tiež by som chcela zrecenzovať viac anglických knižiek, pretože som si akosi odvykla, a pritom ma to dosť baví. Keď už sme pri tom blogu... chcela by som oživiť aj ten. Kedysi som zvykla pridávať oveľa viac článkov, teraz to tam celkom chátra, a aj napriek tomu, že si toto predsavzatie dávam každý rok, teraz by som to naozaj chcela dosiahnuť. Už som si kúpila nový blogový dizajn, aby som sa motivovala a aby som si uvedomila, že som do toho vrazila peniaze, tak by som to mala aj využiť. Navyše, písanie príspevkov ma baví, preto nechápem, prečo to nerobím častejšie. Navyše, nechcem, aby to tu bolo len o recenziách, pretože aj napriek tomu, že si rada prečítam dobrú recenziu na knihu, samú ma nebaví čítať každú recenziu nejakého blogera. 
Tento rok by som konečne chcela dokončiť svoj príbeh. Ja viem, ja viem, to hovorím každý rok a každý rok aj sklamem, ale posledné mesiace to šlo celkom fajn... teda, kým som začala písať diplomovku, ktorá teraz zaberá všetok voľný čas. Chcela by som sa ale koniec preniesť cez moju lenivosť a konečne to dokončiť. 

Keď už hovoríme o tom príbehu, chcela by som nakuknúť aj do niektorých kníh, ktoré sa venujú tomu, ako písať knihy alebo ako si plánovať príbeh, aby ste sa nakoniec pri písaní nezbláznili. Neviem či pomôžu, pretože som to neskúšala, ale rada by som videla názory iných ľudí a možno zistím, že táto moja situácia je pri autoroch úplne bežná. 
Toto je kategória rôznorodých predsavzatí, ktoré nemajú nič spoločné s knihami alebo s blogom či mojím príbehom. Ide o malé zmeny, ktoré by som v živote chcela urobiť, pretože sa mi to zdá ako dobrý nápad. To, samozrejme, vôbec nemusí byť dobrý nápad. 

Viac chodiť na prechádzky, pretože je to na počudovanie príjemné, hlavne v letných mesiacoch, kedy sa rada túlam a počúvam hudbu. 

Chcela by som viac cvičiť, pretože kedysi som mala veľmi dobrú kondičku, no tá je trochu mimo. Navyše, zbožňujem ranný beh, na ktorý som tiež zanevrela. Ono ani nejde o zmenu postavu alebo niečo také, aj keď by to bolo vítané, ale ide skôr o to, ako som sa cítila, keď som bola aktívna. Všetko bolo akési jednoduchšie a cítila som sa úplne super. 

Meditovať a viac praktizovať jógu. Toto je tiež zvyk, ku ktorému sa chcem viac vrátiť ako sa k nemu dostať, pretože som na strednej pravidelne robila jógu a bola som ohybná a teraz... teraz sa ledva zohnem. Prisahám, že sa niekedy cítim ako stará babka. Navyše, jóga nie je len o tele ale aj o mysli a duši a niekedy mám dojem, že stresujem kvôli úplným zbytočnostiam, mám záchvaty paniky a potrebujem sa nejako upokojiť. 

Upiecť tortu. Zbožňujem pečenie hocijakých zákuskov a pečiva, no v poslednej dobe viac a viac uvažujem o tom, že by som chcela skúsiť upiecť tortu. Zdá sa to byť ľahké, ale verím, že sa mi to podarí pokaziť. Aj napriek tomu by som sa do toho chcela dostať a hádam nájdem niekoho, kto ju potom zje. 

Nájsť si prácu. Áno, tento rok končím školu a o chvíľu vstúpim do nebezpečných vôd dospeláckeho života a, úprimne, nemám ani najmenšiu šajnu o tom, čo chcem robiť alebo ako to bude vyzerať. Teda, jasné, že by som zrejme rada učila, ale na druhej strane ma to až tak nenapĺňa radosťou a zrejme som vykoľajená tým, že sa všetky moje kamarátky odrazu zasnubujú a vydávajú... HELP! 

Povedzte, aké predsavzatia ste si dali? Dali ste si vôbec nejaké alebo to nie je vaša šálka kávy? Dokázali ste dodržať tie minuloročné?


3 comments :

  1. Vyskúšam tento mesiac na mame a ak sa podarí, upečiem aj tebe ;)

    ReplyDelete
  2. Tak ti držím palce, aby si prečítala čo najviac dobrých kníh, aby si sa stihla venovať blogu a skrátka, aby sa ti podarilo splniť čo najviac predsavzatí :-) Ja som si žiadne nedala, málokedy si nejaké dám, lebo ich väčšinou nesplním, ale tiež by som sa chcela viac venovať písaniu a blogu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! Tak dúfam, že aj tebe to vyjde, už teraz si popredu, lebo sa blogu venuješ viac ako ja. :)

      Delete